Yavuz Kandemir: “Herkes kendi evinin çöpünü temizlerse o mahalle tertemiz olur”

Kızıltepe İlçesi Atatürk Mahallesinde yaşayan gençler, uyuşturucuya karşı mücadele başlattı. Mahalleyi ‘Uyuşturucuya Son’ pankartları asan gençler, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.

Gündem 19.08.2022 09:33:00 0
Yavuz Kandemir: “Herkes kendi evinin çöpünü temizlerse o mahalle tertemiz olur”

Dünyada gençlerin hayatını karartan uyuşturucu kabusu Kızıltepe’de de gençleri ağına düşürüyor. Atatürk Mahallesinde oturan bir grup genç de uyuşturucu ile mücadele için çalışma başlattı. Mahallenin gençleri cadde ve sokakları “Gençlerimiz uyuşturucu yüzünden eriyip gidiyor. Analar ağlamasın, uyuşturucuya son” pankartlarıyla donattı. Sokakta bir araya gelen gençler, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.Uyuşturucu bağımlılığın ile mücadele gençlerin rol almasının güzel bir davranış olduğunu belirten Atatürk Mahalle Muhtarı Yavuz Kandemir, “Devletimiz, polisimiz elbette görevini yapıyor ama her şey polis ve devletle olmaz. Bazı şeyleri vatandaş kendisi yapmak zorunda. Herkes kendi evinin çöpünü temizlerse o mahalle tertemiz olur. Gençlerimize bu onurlu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama her şey insanlık ve yasalar çerçevesinde kimseyi kırmadan hep beraber mahallemize sahip çıkacağız. Amacımız gençlerimizi, canlarımızı uyuşturucudan kurtarmaktır. Şuan çoğu ailemiz var hep yaralıdır. Çocukları bağımlı olmuş ve senelerdir perişan durumdalar” dedi.

Mahallede bir ailenin uyuşturucu satıcılığı yaptığını ileri süren Kandemir, “Bu X ilesi ya uyuşturucu işini bırakacak ya da mahalleyi terk edecek. Bu konuda kararlıyız. Ya bu işi ya da mahalleyi terk edecekler” açıklamasını yaptı.

Mahallenin gençlerinden Engin Özdemir, “Bu mahalle perişan, gençlerimizi dışarıya salamıyoruz. Bunlar bizim başımıza bela oldu. Gerçekten çocuklarımızı dışarıya salamıyoruz. Çocukların gülmek, eğlenmek yaşamak hakkı var” şeklinde konuştu.