Yaz Kur`an kursları şampiyonu: Firdevs Camii

Mardin`de düzenlenen Kur`an Kursları Spor müsabakalarında Firdevs Camii şampiyon oldu.

Spor 16.08.2014 08:49:53 0
Yaz Kur`an kursları şampiyonu: Firdevs Camii

21 Kasım Şehir Stadı’nda yapılan karşılaşma sonunda Şeyh Çabuk camisini 4-1 yenen Firdevs Camii şampiyon oldu. Şampiyon olan takıma kupasını Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı verdi. İkincilik kupasını İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, üçüncülük kupasını ise Şube Müdürü Ümit Özonay verdi.  Yapılan törende ayrıca bütün öğrencilere katılımlarından dolayı birer saat hediye edildi.

Kupa töreninden sonra açıklamalarda bulunan Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı; “Amacımız Yaz Kuran kurslarına katılan 07-18 yaş aralığındaki gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Bu tür aktiviteleri çocukların spora olan eğilimlerini arttırmak için düzenledik, elimizden geldiği sürece bunu düzenleyeceğiz. Sosyal aktivitelerimiz sadece futbolla da sınırlı değil. Müftülük olarak öğrencilerimize Kızlar için voleybol Turnuvası, satranç turnuvası gibi çeşitli aktiviteleri hazırladık. Ayrıca, spor malzemesi dağıttık. Bizlere hiçbir desteğini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kız Voleybol Turnuvası

Öte yandan kızlar arasında düzenlenen Voleybol Turnuvası’nda ise Pınar Bakırcı Kız Kur’an Kursu TOKİ Kız Kur’an Kursunu 2-0 yenerek Şampiyon oldu. Turnuvada ayrıca Kuba Cami kız Kur’an kursu üçüncü, Ebubekir Camii Kız Kur’an Kursu dördüncü oldu.

Şampiyon olan Pınar Bakırcı Kız Kur’an Kursuna kupasını İl Müftü Vekili İsmail Ünal verdi. Ayrıca katılan tüm öğrencilere şal hediye edildi. (İLKHA)