Yazar Ece Ergönenç Gençlik Merkezi’nde Gençlerle Buluştu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi'nde Yazar Ece Ergönenç, gençlerle bir araya geldi.

7.03.2022 10:20:00 0
Yazar Ece Ergönenç Gençlik Merkezi’nde Gençlerle Buluştu

Gençlik Merkezi toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen yazar ve araştırmacı Ece Ergönenç, z kuşağı, metaverse, blockchain ve nft konularına değindi.

Günümüz dünyasında sanal evren olarak kabul edilen ve son dönemlerde rağbet görmeye başlayan metaversenin üzerinde uzunca duran Ergönenç, insanın bilgisayar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişimin yapay bir fiziksel ortama dahil olduğunu belirterek gençleri, bu yeni alanı nasıl olumlu kullanacakları konusunda bilinçlendirdi.

Z kuşağı kavramına değinen Ergönenç, z kuşağının özellikleri, toplumdaki yeri, toplumdan beklentileri, toplumun beklentileri ve toplum ile iletişimi konularını anlattı.

Ergönenç, hem finans hem de sanat dünyasında popüler hale gelen NFT ile blok zinciri teknolojisi de transfer ve veri güvenliğini sağlamak için kullanılan Blockchainu da anlatarak konuşmasını tamamladı.

Soru, cevap ile devam eden söyleşinin ardından Ergönenç, kitaplarını imzalayarak gençlere hediye etti.