"Yedi yaşındayım namaza başlıyorum"

Yeşilli ilçesinde 6-12 yaş arası çocuklar için "7 yaşındayım namaza başlıyorum ve 10 yaşındayım başımı örtüyorum" merasimi düzenlendi.

Eğitim 21.08.2014 12:02:59 0

Yeşilvadi Camisi’nde gerçekleştirilen “7 yaşındayım namaza başlıyorum çocuk şenliği” programına Yeşilli İlçe Belediye başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, Tüm-Din-Der Genel Sekreteri Musap Baran, çocuklar ve aileleri katıldı.

Bin 200 çocuğun katıldığı şenlikte ailelerde çocuklarını yalnız bırakmadı. Yeşilvadi Camisi’ne gelen çocuklar, salâvatlar eşliğinde karşılandı. Tüm Din Hizmetleri Derneği ve Yeşilli Müftülüğü organizesiyle yapılan şenliğin sunumunu derneğin Genel Sekreteri Musap Baran yaptı.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ise çocuk yetiştirmenin önemine değinerek, “Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızı yetiştirmede üzerime düşen her türlü hizmete hazırım.” dedi.

Yeşilli Müftüsü Selahattin Yılmaz, çok duygulandığını belirttiği konuşmasında, çocukların namaza başlamasına vesile olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Müftü Yılmaz, “Her anne babanın hayırlı bir evlat yetiştirmesi, sahip olması dünyanın en büyük nimetidir. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir. Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyor isek biz ve çocuklarımızda büyük günün sınavına hazırız demektir. Emeği geçenleri, çocuklarımızı, ana babalarını tebrik ediyorum.” dedi.

Daha sonra Tüm Din Hizmetleri Derneği Sekreteri Musap Baran bir konuşma yaptı. Baran, “Çocuklarınız yedi yaşına gelince namazı emredin hadisinden yola çıktık, İstanbul, Rize, İzmir ve Kahramanmaraş`tan sonra memleketim Mardin`de bu organizasyonu icra etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Osmanlı döneminde tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenleri yapılıyor, namaza başlayan çocuğa güzel elbiseler giydirilip hediyeler veriliyordu. Bu güzel geleneği yaşatmak, çocuklarımızı namaza teşvik etmek için 6-12 yaş arasındaki erkek ve kız çocuklarımızı bu güzel ve özel Camii de topladık.” diye konuştu.

Erkek çocukların beyaz takke ve gömlekle, kız çocukların ise beyaz başörtüsüyle katıldıkları ‘7 yaşındayım namaza başlıyorum çocuk şenliği’ Ezanı Muhammed Yusuf Bilen okudu. Daha sonra iki rekât tüm çocuklar namaz kıldılar. Çocuklara imamlığını ise Muhammed Yılmaz adlı çocuk yaptı.

Programın Kuran tilavetini ise Ümran Baydar adlı çocuk okudu. Hutbeyi de Yusuf Ayhancı adlı çocuk gverdi. Ayrıca kız çocukları da ilahiler seslendirdiler. Program kız çocuğun duasıyla program son buldu.

Programa katılan tüm çocuklara içinde namaz kitabı, takke (başörtüsü), tesbih ve esansın bulunduğu çanta hediye edildi. (İLKHA)