Yeni Kızıltepe Spor evinde rahat kazandı

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde mücadele eden Yeni Kızıltepe Spor, ikinci devrenin ilk müsabakasında kendi seyircisinin önünde oynadığı Bingöl Solhan Spor maçını 3-0 kazanmasını bildi.

Spor 9.01.2022 10:53:00 0
Yeni Kızıltepe Spor evinde rahat kazandı

Yeni Kızıltepe Spor voleybol takımı, ikinci devrenin ilk maçında ligin 14. haftasında Bingöl Solhan Spor’u konuk etti. Kızıltepe Atatürk Spor Salonu’nda oynanan müsabakada ev sahibi ekip 3-0 kazandı. Ev sahibi Yeni Kızıltepe Spor ekibi mücadelenin ilk setini (25-20), ikinci seti (25-12) ve üçüncü (27-25) önde bitirdi. Bingöl’de oynanan ilk maçta da Kızıltepe ekibi 3-0 kazanmıştı.

Puanını 21’e yükselten Yeni Kızıltepe Spor, 15 Ocak Cumartesi günü İzmir ekibi Altekma’ya konuk olacak.

Yeni Kızıltepe Spor’un liberosu Alperay Demirciler, “Sezonun ilk maçıydı. Neredeyse bizim için play off maçıydı. Aldık ve takım olarak oynamayı bardık. Güzel maçtı, takım olarak oynayınca daha iyi olacağız.” dedi.

Maç sonunda konuşan Yeni Kızıltepe Spor Genel Menejeri Şino Cevheroğlu, zor bir maç olacağını düşündüklerini ama kazandıklarını söyledi. Cevheroğlu, “6-7 takviyeyle bize geldiler. Onlar da ligde tutunmak için büyük bir gayret gösteriyorlar. Biz takımca bunun farkındaydık. Zor geçeceğini biliyorduk, son set kıran kırana bir mücadele oldu. Biz yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz play off.” açıklamasını yaptı.

Bingöl Solhan Spor’un yeni antrenörü Aykut Lale ise, takımın başına yeni geldiğini ve toparlanmaya çalıştıklarını vurguladı. Lale, “Aşağı yukarı 40 yıldır voleybolun içerisindeyim. Milli takımda formayı giydim. Bu sene daha 20 gün oldu Solhan’a geleli. Toparlamaya çalışıyoruz. Rakibimiz bugün iyi oynadı. Genç bir takımız, toparlamaya çalışıyoruz açıkçası. Çünkü kolay olmuyor bugün ve yarına bazı şeyleri düzeltmek.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe evinde rahat kazandı