Yeni Kızıltepe Spor’u sorumluluk Play Off’a taşıdı

Cevhertepespor Voleybol takımından Yeni Kızıltepe Spor'a uzanan başarı hikayesinin altında yatan en büyük etken 'Sorumluluk'.

Spor 30.03.2021 09:52:00 0
Yeni Kızıltepe Spor’u sorumluluk Play Off’a taşıdı

Kızıltepe’de 7’den 70’e kime deseniz Cevheroğlu ailesinin gencinden  yaşlısına sporla yatıp kalktıklarını bilir. Turgut, Şino ve Selman da adeta voleybol hastası. Bu üç akraba kendi köylerinin ismini taşıyan Cevhertepespor’u kurdu ve kendi imkanlarıyla 1. Lig’e kadar taşıdı. Ama artık taşıma suyla bu değirmen dönmeyecekti. Çünkü Efeler Ligi için belki de son viraj. 3’ü kafa kafaya verip ilk önce  Kaymakam Hüseyin Çam’ın da büyük desteğiyle takımı Kızıltepe’ye mal etmek için isim değişikliğine gittiler. Artık Yeni Kızıltepe Spor ismiyle yola çıkıldı. Takım çok zor günler geçirdi. Herkes umudunu kesmişken Turgut-Şino-Selman takımda birkaç değişikliğe daha gitti. Ve beklenen başarı da maç maç gelmeye başladı.  İsterseniz bu başarı hikayesini Turgut Cevheroğlu’ndan dinleyelim.

“Evet sorumluluğun çok zor bir şey olduğunu bir kez daha anladım”

“Biz (Turgut-şino-Selman) çok büyük bir sorumluluk altına girdik; Yeni Kızıltepe Spor voleybol takımını play oflara taşıyıp oradan da Efeler liginde çıkaracağımızın sözünü vermiştik. Öyle bir sezonun sonuna doğru geldik ki eşi benzeri daha önce olmamıştı.  Bulunduğumuz Türkiye  Voleybol Federasyonu 1 lig B gurubu 12 takımdan oluşmaktadır.  Tüm takımlar yatırım yapıp her takımda 2 yabancı uyruklu oyuncu bulunmaktaydı. 1.devre 5 mağlubiyet alıp tüm bonuslarımızı daha ilk haftalarda harcamış olduk.  Her maç kabus gibi büyümüştü gözümüzün önünde her mağlubiyet sonrası her üçümüzün aklında aynı sorular vardı ‘SORUMLULUK SÖZ VERME.’ bazı şeylerin ters gittiğini er veya geç anlamış olduk.  2.3 oyuncumuzu gönderip,  yerlerine başka oyuncular aldık.  Ligin 9.haftası Malatya deplasmanımız vardı kaybetme lüksümüzün kalmadığını biliyorduk ya tamam ya devam niteliğinde bir maçtı ve Malatya’dan zaferle döndük.  9. Haftadan sonra 12 maç üst üste kazanmasını bildik. Nasıl mı geçti derseniz yıprandık- yorulduk- üzüldük-kahır olduk- gizlice ağladık bile. şuan Tokat Niksar’dan dönüyoruz lige 2 hafta kala Play Of’u garantilemiş olduk.  En sonun ağladık evet ağladık ama bu sefer farklı bir ağlamaydı.  Hayatımızda ilk defa sevinçten ağladık.  Oysaki bu kahır ve sevinç hepsi sorumluluk ve Kızıltepe’m içindi. selamlar ve saygılar Büyük Başkan Hüseyin Çam.”


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe sorumluluk taşıdı