Yeni Kızıltepespor Halkbank karşısında 3-0 yenildi

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin lideri Halkbank, 23. hafta maçında Yeni Kızıltepespor deplasmanın 3-0 galip ayrıldı.

Spor 11.03.2022 19:36:00 0
Yeni Kızıltepespor Halkbank karşısında 3-0 yenildi

Haftanın açılış maçı  olan karşılama Kızıltepe Atatürk Spor Salonunda saat 16.00’da başladı. Ligde 22 galibiyeti bulunana Halkbank haftalardır galip gelemeyen Yeni Kızıltepespor karşısında 3-0 kazanarak 23 maçta 23. galibiyeti almış oldu. 

Maçın başından beri üstün olan Halkbank setleri; 15-25, 21-25 ve 27-29 kazandı.  Halkbank bu maçın sonucunda 23 galibiyetle 66 puan toplarken ev sahibi Yeni Kızıltepespor’un 23 maçta 7 galibiyet ve 23 puanı bulunuyor.

Kızıltepespor’un bulunduğu konumdan daha iyi bir yerde olması gerektiğini ifade eden Halkbank Baş Antrenörü Taner Atik, “Maç bizim açımızdan teknik, taktik kurgudan daha ziyade mental olarak aslında bizim için önemli bir maçtı. Çünkü takım tamamıyla Avrupa CEV Challenge Kupası finaline odaklanmış durumda. Böyle bir ortamda takımı Türkiye ligine da adapte etmek kolay olmuyor. Ama oyuncularım bugün de üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirdiler. Kızıltepespor ligin en güçlü takımlarında bir tanesi bence. Şu an bulundukları yeri de hak etmiyorlar, daha iyi bir konumda olabilirlerdi. Özellikle son sette çok ciddi bir mücadele vardı. Ama setin sonunda takımım ağırlığını koydu, tecrübesini konuşturdu. Maçı kazandık, mutluyuz.” dedi.

Kızıltepe taraftarından övgüyle bahseden Halkbank oyuncusu Selçuk Keskin, “Kızıltepe bu sene lige katıldı, Bu lige renk katan bir takım. Taraftarları da  muhteşem, çok iyi bir organizasyon var burada. Çok güzel voleybol oynuyorlar. Onları bu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Oğuzhan Karasu ise “Öncelikle mutluyuz. Çok iyi bir taraftar önünde oynadık, çok iyi bir atmosfer vardı. Rakip takımı da tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Biz daha iyi oynadık diyebilirim.” açıklamasını yaptı.