Yeşilay Mardin sağlıklı yaşam için pedal çevirecek

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye ve dünyanın birçok noktasında 22 Mayıs pazar günü "10. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenleyecek.

Sağlık 17.05.2022 13:32:00 0
Yeşilay Mardin sağlıklı yaşam için pedal çevirecek

Yeşilay Mardin şubesinden yapılan açıklamaya göre, turun Mardin ayağı Kızıltepe de Kızıltepe Kaymakamlığı, Gençlik ve spor il müdürlüğü ve birçok bisiklet derneği ile beraber düzenleniyor.  Amatör ya da profesyonel fark etmeksizin herkesin katılabileceği bisiklet turu, Kızıltepe’de 22 Mayıs 2022 Günü 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

"Çok sayıda insana ulaşmayı hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Mardin Şube Başkanı Abdullah Songur, iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları içinde sporun çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Songur ayrıca ‘’ Yeşilay faaliyetlerini yakın zaman da şehrimizde ilçelerimizde daha çok sık duyacağımız spor ve farkındalık çalışmaları ile Yeşilay’ımızı kentimizde daha çok duyulmasını sağlayacağız. Bağımlılıklar ile mücadelemizde herkesi Yeşilay çatısı altına davet ediyorum, bu Pazar düzenleneceğimiz bisiklet turunda herkesin bisikletini alıp gelmesini veya etkinlik alanımıza bizimle tanışmaya davet ediyorum. Bizlere bisiklet turu için desteklerini esirgemeyen Kızıltepe Kaymakamımız Hüseyin ÇAM ve Gençlik Spor il müdürümüz Beytullah BİRLİK’e teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

 

Yeşilay'ın bir asrı aşkın süredir bağımlılıklarla aralıksız mücadele ettiğini, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Songur, bu çalışmalar içerisinde sportif faaliyetlerin ayrı bir yeri bulunduğunu kaydetti. Bisiklet turuna katılmak isteyenler, "www.yesilaybisikletturu.com" web sitesinden kayıt yaptırabiliyor.