Yetim Gönüllüleri Derneği, tek başına yaşayan yaşlı kadının yanan evini onardı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geçen hafta evi yanan yaşlı kadına Yetim Gönüllüleri Derneği destek çıkarak evini 4 gün içerisinde onarıp teslim etti.

Yaşam 17.01.2024 17:03:00 0
Yetim Gönüllüleri Derneği, tek başına yaşayan yaşlı kadının yanan evini onardı

Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği, Kızıltepe’de Perşembe akşamı bir evde çıkan yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen evin sahibi yaşlı kadını ziyaret ederek verdiği destek sözünü yerine getirerek evi onarıp eşyalarını yeniledi.

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi 639 nolu Sokakta bulunan müstakil evde geçtiğimiz Perşembe günü çıkan yangında, eşi 20 yıl önce vefat etmiş ve yalnız yaşayan yaşlı kadının tek gözlü evi kullanılamaz hale gelmişti. Sevim Akın’a ait evin bakım ve onarımı ile eşya yenilemesinin yapılması için harekete geçen Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği başkanı Şimşek İpek ve dernek yöneticileri yalnız yaşayan kadını ziyaret ederek evinde incelemelerde bulunarak yaşlı kadına evinin yenilenmesi sözü verdi. Cumartesi günü evde çalışma başlatan Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği yönetimi, Hayırseverlerin desteği ile evin bakımını boyasını ve eşyalarını yeniledi. Eskisinden daha güzel hale getirerek yeniden kullanılacak duruma getirildi.

Eşyaları ile birlikte yanan ve kullanılamaz duruma gelen evi kısa sürede hayırseverlerin de desteği ile onarıp yaşlı kadına teslim ettiklerini belirten Kızıltepe Yetim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şimşek İpek, “Eşini kaybetmiş ve çocukları olmayan tek başına yaşayan teyzemizin bir göz odalı evinde dün yangın çıkmıştı. Yangının ertesi günü geçtiğimiz Cuma günü yaşlı kadını ziyaret edip kendisine evini yenileme sözü vermiştik. Ev perişan halde tavanlar çökmüş tek gözlü ev tamamen yanmıştı. Ertesi gün hayırseverlerin de desteği ve yönetimdeki arkadaş ve üyelerimizin çabasıyla 4 gün içinde evin onarımı kapısı-penceresi, boyası, tavan kaplaması ile ihtiyaç duyuran ev eşyalarını yenileyip tekrardan yaşanabilir bir hale getirip teyzemizin yeniden yüzünü güldürdük, tekrardan yaşanabilir bir hale getirdik. Buna vesile olan, destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.” dedi.