?YKS´ Mardin de başarı ile tamamlandı

27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM Mardin Sınav Koordinatörlüğü görevini üstlenen Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile başarı ile tamamlandı.

30.06.2020 11:09:31 0
?YKS´  Mardin de başarı ile tamamlandı

27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS),  ÖSYM Mardin Sınav Koordinatörlüğü görevini üstlenen Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile başarı ile tamamlandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve ÖSYM Mardin Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve ÖSYM Mardin İl Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Ziya Polat sınav binalarını bizzat yerinde inceledikleri ve alınan üst düzey önlemler neticesinde sınavın sorunsuz şekilde tamamlandığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünün işbirliğiyle adayların sessiz ve konforlu bir ortamda sınava girmelerini sağlamak amacıyla araç yoğunluğunun ve gürültünün yaşanmasına engel olmak için ilk kez trafik önlemlerinin alındığını belirten Sınav Koordinatörü Polat, Üniversite kampüsünde binaların olduğu alana araçların alınmamasının öğrencilerin sınava yoğunlaşmalarına katkıda bulunduğunu ve dikkatlerinin dağılmasına engel olduğunu ifade etti.

ÖSYM Mardin İl Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Polat; YKS 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)sınavının 139 binada 32 bin adayın ve 4 bin yedi yüz görevlinin, YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavının 86 binada 23 bin adayın ve 3 bin beş yüz görevlinin ve  YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sınavının ise  8 binada bin yüz adayın ve yüz yetmiş görevlinin katılımı ile tamamlandığı  bilgisini verdi.

 

ÖSYM Mardin Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Özcoşar, salgın sürecinde ortaya çıkan zorluklara rağmen YKS´ ye girecek adayların rahat ve sorunsuz bir ortamda sınavı tamamlamalarını sağlamak amacıyla drone ile havadan öğrencilerin sınava girdiği yerlerin denetlendiğini belirterek, sınavı özveriyle yürüten görevlilere ve sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

 

 

 

                                                                                                                            

 


Anahtar Kelimeler: Mardin başarı tamamlandı