YKS İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında “YKS İl Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi.

Eğitim 12.06.2023 14:23:00 0
YKS İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesinin sağlanması amacıyla, ilimizde yapılan hazırlıklar, sınav öncesinde, sınav gününde sınav sonrasında yapılacak çalışmalar ve güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü YKS İl Koordinasyon Toplantısı Vali Demirtaş’ın başkanlığında Valilik Dara toplantı salonunda yapıldı.

Vali Demirtaş, toplantıda yaptığı değerlendirmede huzurlu ve güvenli bir sınav ortamının oluşturulması hususunda tüm kurumların koordineli bir şekilde görev yapacaklarını belirtti.

Mardin’de sınava girecek aday sayısında geçen yıla göre ciddi bir artışın olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Adaylarımızın sağlıklı bir ortamda sınavlara girmeleri için gerek binalarımızda gerekse yollarımızda ve bina çevrelerinde Valiliğimizin koordinasyonunda tüm paydaşlarla alınacak tedbirler ve uyulması gereken hususları değerlendirdik. Valilik ve kaymakamlıklarımız aracılığıyla tüm imkanlarımızı adaylarımıza huzurlu ve güvenli bir sınav ortamı sağlamak için kullanacağız.” dedi.

3 oturumda gerçekleştirilecek sınavda ilimizde Temel Yeterlilik Testinde 56 bin 152, Alan Yeterlilik Testinde 41 bin 690 Yabancı Dil Testinde 2 bin 749 aday ter dökecek.

Hafta sonunda yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için alınan ek tedbirler kapsamında nüfus müdürlükleri 17 Haziran 2023 tarihinde, 07.00-17.00 saatlerinde; 18 Haziran 2023 tarihinde, 07.00-15.30 saatlerinde açık olacak.

Toplantıya; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Handan Tüfekçi ve Mardin ÖSYM Merkez Sınav Koordinatörlüğü yetkilileri ve diğer ilgililer katıldı.