Yoğun bakımda yatan Kızıltepeli Emir, dua bekliyor

Kızıltepe ilçesinde bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan yüzde 95 işitme engelli 2 yaşındaki Emir Aydın, babasından alınan ilikle şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Sağlık 8.11.2020 11:49:00 0
Yoğun bakımda yatan Kızıltepeli Emir, dua bekliyor

Kızıltepe ilçesinde bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan "ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan yüzde 95 işitme engelli 2 yaşındaki Emir Aydın, babasından alınan ilikle şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Emir’in dualarımıza ihtiyacı var.

Kızıltepe Tepebaşı Mahallesinde yaşayan Kamuran ve Sevim Aydın çiftinin 2 yaşındaki oğulları Emir Aydın doğumdan hemen sonra yüksek ateş şikayetiyle Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Emir, çevre illerden sonra götürüldüğü Ankara'daki hastanede “immün yetmezliği” teşhisi konuldu. Ayrıca otoiflematuar bağırsak rahatsızlığı olduğu söylendi. Ağızdan da beslenemeyen küçük Emir'in bir de yüzde 95 işitme kaybı bulunuyor. Hastalığı sebebiyle bağışıklık sistemi çöken ve vücudu enfeksiyonlara karşı direncini kaybeden Emir Aydın'ın tedavisi için kök hücre nakli gerekiyordu.

Emir için dua vakti

Emir için uzun zamandır beklenilen uygun ilik bulunamayınca geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde babasından alınan kök hücre Emir’e verildi. Şimdi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Emir için babası Kamuran Aydın, dua bekliyor.