YRP Mardin Adayı Atmaca: Seçim arifesinde proje açıklamak bize cazip gelmiyor

HABER SELMAN GÜNEŞ

Politika 7.03.2024 12:24:00 0
YRP Mardin Adayı Atmaca: Seçim arifesinde proje açıklamak bize cazip gelmiyor

Yeniden Refah Parti (YRP) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Atmaca, seçim arifesinde proje açıklamanın kendisi için cazip olmadığını söyledi. Atmaca, “Turizm,  hayvancılık, tarım için projelerimiz var. Bunları halk bize yetkiyi verdiği zaman yapar mıyız, yapmaz mıyız  5-10 yıl onlarda bize tepkiyi göstersin. Biz gene işi bırakırız.” dedi.


Yeniden Refah Parti (YRP) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Atmaca basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Atmaca, Seçim arifesinde proje açıklaması bize cazip gelmediği için şimdi açıklasak da, açıklayanlar ne yapmış? Niye seçim arifesinde bu vaatlerde bulmuyorsunuz onu da anlamış değilim. 5 yıl süre içerisinde bu projelerini sun. Niye seçim zamanında açıklıyorsun?” diye konuştu.

Projelerini de anlatan Atmaca, “Turizm için projelerimiz var. Kırsal kalkınma projeleri adı altında çok yandaş insanlara o projeler sunuldu, yapıldı ve sonra yıkılmaya terk edildi. Bir sürü masraf yaptılar, bir sürü proje yapıldı ve bozuldu. Biz bunu yapmayacağız, biz direk halkın içinde kırsal alanda işi ehline vereceğiz. Hayvancılık, çiftçilik, seracılık ile ilgi projelerimiz var. Bu konuda tecrübelerimiz de var. Biz dışardan gelmedik.” açıklamasını yaptı.

“Ahlak olduktan sonra yolsuzluk, yandaşlığı ortadan kaldırdıktan…”

Ahlak olursa yolsuzluğun da olmayacağını kaydeden İbrahim Atmaca, “Biz ahlaklı belediyecilik diyoruz. Ahlak olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Ahlak olduktan sonra yolsuzluk, yandaşlığı ortadan kaldırdıktan sonra bu ilimiz daha üst seviyelerde yaşayacak. Kültür ve turizmin önünü açacağız. Teleferiğimiz neden omasın, balon turizmimiz neden olmasın? Bunları yapman imkansız değil. Turizm,  hayvancılık, tarım için projelerimiz var. Bunları halk bize yetkiyi verdiği zaman yapar mıyız, yapmaz mıyız  5-10 yıl onlarda bize tepkiyi göstersin. Biz gene işi bırakırız.” şeklinde konuştu.

“94’lü yılların milli görüş belediyecilik ruhunu Mardin’e geri getireceğiz”

Mardin’de halkın yöneticilere çok kırıldığını vurgulayan Atmaca, saha çalışmaları neticesinde halkın sempatisini kazandıklarını belirtti.  Atmaca şunları söyledi: “Halka gidip dokunduğumuzda halk çok kırgın. Eski yönetimlere çok kırgınlar. O kırgınlar bize gerçekten de katıldığında güzel bir oy alacağımıza inanıyoruz. Siyaset ticaret gibidir basamak basamak gidilir. Birden tepeye değil, emek vererek tepeye gelmek istiyoruz. Bugün 2 bin, yarın 10 bin, ertesi gün 100 biniz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. İlk basamaktayız. Ama alacağımız oy oranıyla başarılı olacağımıza inanıyorum. Belki belediyeyi alamayabiliriz ama ilk basamak için müthiş bir temel attık. Milletin oy oranını ve sempatisini aldık. Bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Milli görüş davamızı sürdüreceğiz. Ama davamızı bırakmayacağız. 94’lü yılların milli görüş belediyecilik ruhunu Mardin’e geri getireceğiz.”