Zabıta 3 dilde korona virüsle mücadele ediyor

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde zabıta ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma sınırlamasına uymaları konusunda Türkçe ve Kürtçe ve Arapça uyarılarda bulunuyor.

Gündem 23.03.2020 21:21:38 0
Zabıta 3 dilde korona virüsle mücadele ediyor

Vatandaşların bir arada bulunmaması amacıyla Cumhuriyet Meydanındaki  banklar geçtiğimiz gün kaldırıldı Ekipler, korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla lokantalar, restorantlar, pastahaneler ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları yönünde denetimlerine devam ederken korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma sınırlamasına uymaları konusunda Türkçe ve Kürtçe ve Arapça uyarılarda bulunuyor.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam´ın talimatlarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan zabıta yetkilisi İsmail Boran, ?Korona virüsün vatandaşlarımız arasında yayılmasını engellemek için Kürtçe, Türkçe ve Arapça anonslarımızı yapıyoruz. Sabah saat 08.00´de başlıyoruz akşam saat 17.00´ye kadar anonslarımızı ve denetimlerimizi yapıyoruz. Bütün cadde ve sokakları geziyoruz. 65 yaş üstü yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza ricada bulunuyoruz dışarı çıkmasınlar. Bu çok ciddi bir hastalık ve bütün dünyaya yayıldı. Ne kadar dışarı çıkmazlarsa hepimiz için iyi olacak? dedi