Zabıta ekipleri 10 günde 300 genel denetimde bulundu

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşların sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.

3.02.2018 15:48:28 0
Zabıta ekipleri 10 günde 300 genel denetimde bulundu

Zabıta ekipleri son 10 günde 300 genel denetim yaparak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. Fırın ve marketler denetlenerek vatandaşların sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Zabıta ekipleri fırınlarda gerçekleştirdikleri denetimlerde çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, ekmeğin gramajı ile üretilen ürünlerin sağlığa uyumluluk koşullarına bakıldı. Zabıta ekipleri, kontroller esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulundu. Zabıta ekipleri 22 fırında yaptığı denetimlerde kurallara uymayan 5 fırın işletmecisine, cezai işlem uygulandı.

Market denetimlerinde ürünlerin etiket kontrolleri yapılarak tarihi geçmiş ürünlere el konuldu. Aynı zamanda ruhsat ve mekan temizliği gibi konuları inceleyen ekipler, titiz bir çalışma yaptı. 10 günde 30 market denetlenerek 5 markete cezai işlem uygulandı. Vatandaşların sağlığı daha önemlidir diyen zabıta ekipleri çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini belirtti.

Fırın ve market denetimlerinin yanı sıra zabıta ekipleri cadde ve sokaklarda vatandaşın kullanım alanı olan kaldırımları sergi alanı gibi kullanmamaları konusunda esnafları uyardı. Ekipleri, işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkların ortadan kaldırılması için esnafları sorumlu davranmaya davet etti. Vatandaşlardan gelen 23 şikayet değerlendirilerek 36 iş yerine ruhsat denetim kontrolü yapılmıştır.