Zabıta ekipleri umuma açık yerleri denetledi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde gece yarısından itibaren kapatılan umuma açık mekanlar denetlendi, zabıta ekipleri kafe ve lokantaları gezerek tebligatta bulundu. Açık olan kıraathaneler kapatıldı.

Gündem 17.03.2020 10:58:33 0
Zabıta ekipleri umuma açık yerleri denetledi

Umumi Hıfzısıhha Kanunu kapsamında, vatandaşların yakın mesafede bir arada bulunarak bulaşma riskinin artırılacağı değerlendirmesi sonucu kafe, lokanta, oyun salonlarının faaliyetlerinin Türkiye genelinde saat 00.00 itibarıyla geçici süreyle durdurulması üzerine tedbir alındı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile korona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında bazı işletmelerin faaliyetleri geçici süreyle durdurulması kapsamında Kızıltepe Belediyesi  zabıta ekipleri Cumhuriyet Meydanında kafe, çay ocakları, internet kafeleri ve umuma açık işletmeleri kontrol ederek tebligatta bulundu. Açık olan iş yerleri uyarılardan sonra kapatıldı.

Kızıltepe Belediyesi Zabıta ekibi yetkilisi Necmettin Güneş, ?İçişleri Bakanlığımızın aldığı karara göre tüm esnaflarımızı tedbir amaçlı uyarıda bulunuyoruz. Esnaf ve vatandaşlarımızdan bu konu hakkında daha duyarlı olmalarını bekliyoruz? dedi.

Esnaf da tedbirlerin kendi sağlıkları için olduğunu ifade ederek yasaklara uyacaklarını belirtti.