Zahireciler Derneğinden Suriyeli Mültecilere Forma

Zahireciler Derneğinden Suriyeli Mültecilere Forma

Spor 8.02.2018 13:21:13 0
Zahireciler Derneğinden Suriyeli Mültecilere Forma
Kızıltepe Zahireciler Derneği Suriyeli mültecilere forma hediye etti
Kızıltepe Zahireciler Derneği Hububat Ticaret Merkezinde işçi olarak çalışan Suriyeli mültecilere forma hediye etti.
Kızıltepe´de bir halı saha turnuvasında futbol oynayan Suriyeli mülteciler bundan sonraki maçlarında Zahireciler derneğinin logosu bulunan formalarla mücadele edecek.
Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Zahireciler Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Sıddık Erdoğan maç öncesi Halı sahada Suriyelilere formalarını takdim etti.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, şunları söyledi:
?Suriyeli kardeşlerimiz artık bizlerle bütünleşmiş bir durumdadırlar. 2011 yılından bu yana Suriye´de yaşanan malum iç savaştan dolayı buraya geldiler. Biz onları hiçbir zaman misafir olarak görmüyoruz.  Çünkü onlar bu bölge insanlarının akrabalarıdır yakınlarıdır.?
Suriyelilerin Hububat Ticaret Merkezinde istihdam edildiğini ifade eden Öter,  buralı işçilerle kardeşane bir şekilde hiç ayırım araya girmeden birlikte çalıştıklarını söyledi.
 Suriyeli kardeşlerimiz bizim hububat pazarında çalışan Kızıltepeli işçilerimizle kendi aralarında Kızıltepe´de mücadele eden 16 tane takım olduğunu belirten Öter şöyle devam etti:
?Bunlarda o alanda çalışıyorlar. Bana bir teklif getirdiler.  Ben çok duygulandım. Çok etkilendim doğrusu dediler ki biz hububat ticaret merkezi adını taşımak istiyoruz. Çünkü biz buradan ekmeğimizi yiyiyoruz. Biz kendimizi buranın bir parçası olarak görüyoruz. Bu şekilde bir forma talebinde bulundular. Ben çok duygulandım. Hububat Ticaret Merkezinin simgesini taşıyan aynı zamanda logomuzun ortasında Mezopotamya ovasının merkezinde bulunan Kızıltepe´de yetişen dünyanın en kaliteli buğday başağını simgeleyen logomuzu formanın üzerine bastık. Onlara takdim ettik. Bundan sonra mücadele edecekleri her alanda mücadele edecekleri maçlarda Kızıltepe Zahireciler Derneği adıyla futbol takımı olarak mücadele edecekler. Kendilerine başarılar diliyorum.?
?Kendilerini çok seviyoruz onlar Suriyeli değil onlar bizlerden birileridir.? Diyen Öter, Suriyelilerin memleketlerine döndükleri zaman buraları unutmayacaklarını, buradaki insanlarda onları unutmayacaklarını ve birbirlerini sevgi ile yad edeceklerini aktardı.
Suriyeli Sivan Tanerhan ise bu güzel hediyeden dolayı hububat Ticaret Merkezi başkanına çok teşekkür ettiklerini belirterek şöyle konuştu:
?Onlardan çok memnunuz. Bu yardımından bu hediyeden dolayı hepimiz onlara teşekkür ediyoruz. Buradaki herkesten memnunuz.?