Zahirecilerden Basın Açıklaması

Kızıltepe Hubabat Ticaret Merkezi`nde faaliyet gösteren ve Kızıltepe Zahireciler Derneği üyesi esnaflardan eski buğday pazarının boşaltılmamasına tepki gösterdi.

Gündem 21.07.2014 10:16:57 0
Zahirecilerden Basın Açıklaması

Kızıltepe Zahireciler Derneği eski buğday pazarının boşlatılmaması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında okunan basın bildirisini olduğu gibi yayınlıyoruz;

BASINA VE KAMUOYUNA

Kızıltepe’de yaşayan herkesin malumudur bundan 7 sene önce Kızıltepe Belediyesi İlçemizin Trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliği gerekçe göstererek Eski Buğday pazarın Boşaltılması için karar aldı.

Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak İlçemizin çevre ve trafik sorununa olumlu katkı sunmak amacıyla Kızıltepe Belediyesinin  Boşaltma Kararını iyi niyetli düşünerek 324 esnaflarımızla İlçe dışına  Taşındık.

Kızıltepe Belediyesi kendi kararı gereği eski pazarı tahliye edeceğine Hububat ticareti faaliyetinin devam etmesini teşvik etmiştir.

                        Kızıltepe Belediyesine soruyoruz

1-Madem eski Buğday pazarını boşaltmayacaktınız neden bizi şehir dışına çıkarttınız?

2-Hani mahalle halkı toz ve araç gürültüsünden rahatsız oluyordu,evlerinin damında yatamıyordu ve sürekli belediye Başkanlığına şikâyet dilekçeleri veriyordu?

3-Bizi Şehir dışına çıkartıp eski yerlerimizde hububat ticaretinin yapılmasına izin vermeniz haksız rekabetin oluştuğunu bilerek  göz yummanız haksızlık, eşitsizlik, kul hakkı ihlali değilmi?

4-Yedi  senedir Zahireciler Derneği üyeleri zor şartlarda hata bazıları çocuklarının bileziklerini, küpesini satarak yeni pazarda  işyeri alabildiler.Belediyeye soruyoruz; bu zararımızı kim karşılayacak?

5-Madem eski Buğday pazarını tahliye edecek iradeyi gösteremeyecektiniz kendi malımız mülkümüz olan dükkânlarımızdan bizi çıkartmaya ne hakkınız vardı?

6-Bizi yerimizden çıkartıp ganimetimizi başkalarına peşkeş çeken belediyenin doğru karar almasını engelleyen birilerimi var acaba?  Dünyada örnek bir projeyi ilçemize kazandırdığımız için Belediye takdir edeceğine bizi adeta cezalandırıyor.

Sonuç olarak Kızıltepe Belediyesi esnaflar arasında eşitlik ilkesini ihlal ederek taraf olmuştur.Yıllardır Belediyenin kapısına gidip mağduriyetimizi  bildiriyoruz.Belediyenin bu umursamaz tavrını anlamakta zorluk çekiyoruz. Çaresizlikten bu gün 324 esnaflarımızın bireysel şikayet dilekçelerini kaymakamlığa teslim edip.yardım talebinde bulunduk. Eski pazarın boşaltılması ve yerleşim alanında Hububat Ticaretinin yapılmaması için tüm yasal yollara baş vurup haklarımızı sonuna kadar arayacağız.

Cebrail Bülbül

Kızıltepe Zahireciler Derneği Genel Sekreteri