Zergan Deresi´nde temizlik bir türlü bitmiyor

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Zergan Deresinde temizlik çalışması başlatıldı. Ama dere her dönemde temizlenme haberleri ile gündeme gelse de bir türlü temizlenemiyor.

Gündem 24.09.2019 11:12:06 0
Zergan Deresi´nde temizlik bir türlü bitmiyor

HABER MERKEZİ 

Kızıltepe Cumhuriyet Mahallesi içerisinden geçen Zergan Deresinde biriken atıksu ve çöplerin temizliği için Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce temizlik çalışması başlatıldı. Zergan Deresinin çevresinde bulunan yerleşim alanlarından dereye akıtılan atıksu ve atılan çöplerden dolayı dere yatağında meydana gelen kirliliğin neden olduğu kötü kokunun giderilmesi için iş makineleri ve temizlik personellerinin müdahalesiyle temizleniyor.

 

Belediye temizlik ekipleri derenin temizliğini sağlayarak oluşan görüntü kirliliğinin önüne geçerken, aynı zamanda etrafa yaydığı kokuyu önlemeye çalışıyor. Dere yatağına indirilen kepçelerle ve temizlik görevlilerince çalışmalar sürerken, toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor.

 

Zergan Deresindeki temizlik çalışmalarını kontrol eden Kızıltepe Belediye  Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan, birim yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Yılmaz, Zergan Deresinin bir an önce temizlenmesini isteyerek, derenin çevresinde yaşayan halkın daha fazla mağdur olmaması için temizlik çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirtti. Zergan Deresi temizlik çalışmalarının Cumhuriyet Mahallesi boyunca devam edeceği bildirildi.

Ancak  ?Zergan Deresi Temizleniyor´ haberleri gündeme gelse de dere bir türlü temizlenemiyor. Özellikle yaz sıcakları ile birlikte dere yatağında biriken çöpler nedeniyle kötü koku vatandaşları rahatsız ediyor. Derenin temizlenememesinin en büyük nedeni ise dere çevresinde bulunan binalardan dereye çöp atılması.