Ziraat Fakültesi için Start verildi

Kızıltepe`de açılacak yeni Meslek Yüksek Okulları ile Fakülteler için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Eğitim 11.03.2015 08:33:43 0
Ziraat Fakültesi için Start verildi

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yapılması planlanan fakülte ve yüksekokulların son durumunu görüşmek ve çizilecek yol haritası için beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı ziyaret etti.

Senato Toplantı Salonu’nda yapılan görüşmede fakülte onayının alınması için 50 gün içinde proje hazırlanmasına karar verildi. YÖK tarafından onay alınmasıyla beraber inşaata başlanmasına da karar verildi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, üniversiteden proje talebinde bulunarak, Kızıltepe’de yapılacak fakülte için yer tahsisi için gereken girişimlere başlandığı ve onay alınmasıyla beraber daha önce ilçeye kurulması planlanan Fen Lisesi için hayırsever işadamlarından toplanan bir milyon TL’nin fakülte binasının yapımı için aktarılmasına da karar verildiğini Rektör Ağırakça’ya iletti.

Kızıltepe heyetinin Fakülte konusundaki ısrarına kendisinin de destek verdiğini belirten Rektör Ağırakça, verimli Kızıltepe ovasında 3-4 ürün alınmasına katkı sunacak bilimsel tarımın yapılması için Kızıltepe ilçesine bir Ziraat Fakültesi açılması için kendilerinin de hazırlıklar içinde olduklarını belirterek en kısa sürede projesinin hazırlanmasını sağlayıp bunun onayının alınması için çalışma içinde olacaklarını belirterek, Üniversite yapı işleri Daire Başkanlığı`nca fakülte binası için hazırlanacak proje çizim çalışmasının 50 gün içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Proje için talimat veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Bu hafta yapılacak YÖK toplantısında bir çok projenin içinde olduğu kapsamlı bir dosya sunacaklarını ve onay alacaklarından da umutlu olduklarını belirterek. İlk aşamada Kızıltepe Yüksekokulu’nu ilçeye taşıyacaklarını, bunun için 4 ay içine hazır bir binaya ihtiyaçları olacağını belirtmesi üzerine Kaymakam Ermiş, 3 aya kadar kendilerine bina tahsis edeceklerini söyledi.

Kızıltepe’ye Spor bilimleri yüksek okulu içinde çalışma yürüttüklerini ve 2016-2017 döneminde 50 ile 100 öğrenci kaydı almayı hedeflediklerini belirterek, Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla YÖK’te bir toplantının yapılacağını ve kendisinin de toplantıya katılacağını kaydeden Ağırakça, “Hem üniversitemizle hem de Mardin ile ilgili çok güzel bir dosya sunacağız inşallah. Mardin ile ilgili çok güzel hayallerim vardır, inşallah onları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. MESYO için Cumhurbaşkanımız görüşeceğiz. Kızıltepe’nin ve diğer ilçelerimizin taleplerini dile getireceğiz. Spor Bilimleri Fakültesi çalışmalarımız vardır. Kızıltepe Seracılık bölümü açacağız. Burada beni görev süreci dahilinde öğrencilik yıllarımdan bu yana hayalini kurduğum Kızıltepe için Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Mardin için ise Maristan Tıp Fakültesi`ni hayata geçirmek var. Bu hayallerimi gerçekleştirmek için çalışmalarımı geceli gündüzlü, bulunduğum her ortamda ilgili birimlerle görüşüyor ve iletiyorum. İnşallah bunları zaman içinde açıp Mardinlilerin ve Mardin dışındaki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça’ya yapılan Ziyarete ilçe kaymakamı Erdoğan  Turan Ermiş’in yanı sıra Kızıltepe’ye Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı İsa Tunç ile başkan yardımcısı Ahmet Damar, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Ticaret Borsası oda Başkanı Mehmet Şahin, Şoförler odası başkanı Bedran Şahin, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Şerif Öter, OSB Başkan Vekili Süleyman Akar, Esnaf kefalet koop başkanı Aziz Doğru, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran ile bazı mahalle muhtarları, Kızıltepe Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Mert danışmanlık adına Bahar Yıldız ve Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mehmet Halit Solhan katıldı.