ZMO`ndan 29 Ekim mesajı

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gündem 28.10.2014 16:53:47 0
ZMO`ndan 29 Ekim mesajı

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Dündar mesajında;

"Türkiye cumhuriyetinin kuruluşunun 91. Yılını karşılamış bulunmaktayız. Cumhuriyetimizin ilanından bu güne kadar kat ettiğimiz demokratik gelişim ve sağlam bir rejimin işler hale gelmesi çabaları olumlu yönde seyretmektedir .

Son yıllarda ülkemizde cumhuriyet rejiminin daha adil işlemesi için yapılan yasal düzenlemeler halkın sistem ile barışını güçlendirilmiştir Cumhuriyetimizin en büyük demokratik projelerinden biri olan Çözüm Süreci devam etmekte ve gelecek için hepimize büyük umutlar aşılamaktadır. Son on yıldır binlerce yasanın demokratik zeminde yenilenmesi  ,kapsayıcı,bütünleştirici ,katılımcı ve eşitlikçi bir sistemin inşa çabaları cumhuriyet rejimimizi güçlendirmektedir.

Ülkemizin demokrasi mücadelesinin en büyük engellerinden olan Kürd  Sorununun  çözümü için yapılan çalışmalar olumlu yönde seyretmekte ve barış sürecinin tesisi girişimleri toplumumuzdan önemli destek bulmaktadır .Atılan demokratik adımları olumlu bulmakla beraber Kürd sorununun çözümü alanında yapılması gereken daha fazla düzenlemenin olması gerektiğini düşünüyoruz.

Cumhuriyetimizin vesayetten,statükodan,anti demokratik yasalardan arınması çabaları her zaman birilerini rahatsız etmiş ve edecektir.Gezicilerin,paralelcilerin,bozguncuların,vesayetçilerin ve dış mihrakların sabotaj girişimlerine rağmen demokrasi yürüyüşünün  devam edeceğine ve Kürdü ,Türkü ile Türkiye Cumhuriyetinin bir bütün olarak uygar ve eşitlikçi bir demokrasiye ulaşacağı ümidimizi,daha güçlü bir şekilde koruyoruz.

Çevremizde yaşanan insanlık dramlarını,IŞİD  terörünün uyguladığı vahşeti,Suriye rejiminin halkına uyguladığı zulmü gözlemlediğimizde,demokratik cumhuriyet rejimimizi güçlendirerek sahip çıkma çabalarımızı arttırmamız gerektiğini düşünüyoruz.Son aylarda yanı başımızda Kobane”de ki masum halkın vahşi çetelerin saldırısına maruz kalmaları ve topraklarından sürülmelerini  üzülerek görüyoruz.Umut ediyoruzki kardeşlerimizin uğradığı zülüm sona erer ve insani temelde  yaşam koşullarına kavuşurlar.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin 91. Kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramını kutlar,halkımızın barış içinde yaşamasını dilerim."