Zor günler geçiren kırtasiye sektörü yüz yüze eğitimi bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Şubat itibariyle kademeli olarak başlatılacak yüz yüze eğitim haberine en çok zor günler geçiren kırtasiye sektörü oldu.

Eğitim 6.02.2021 12:16:00 0
Zor günler geçiren kırtasiye sektörü yüz yüze eğitimi bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Şubat itibariyle kademeli olarak başlatılacak yüz yüze eğitim haberine en çok zor günler geçiren kırtasiye sektörü oldu. Mardin Kızıltepe’de kırtasiye işleten Sermet Aydoğan, hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Uzaktan eğitim modeli ile geçen ilk dönemin ardından öğrenciler 3 haftalık sömestr tatilini sürdürüyor. Yarı yıl tatilinin bitmesi ile birlikte öğrenciler 15 Şubat tarihinde ders başı yapacak. Okulların açılması için çalışmalar devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Şubat’tan itibaren kademeli olarak başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esasları belirleyerek illere gönderildi.

Kızıltepe’de kırtasiye işleten Sermed Aydoğan, Okulların açılacak olması zor günler geçiren kırtasiye sektörünü de bir canlılık getireceğini söyledi.

Aydoğan, “ Yaklaşık bir yıldır pandemiyle uğraşıyoruz.  Tabi bütün dünya bu korona belasıyla uğraşıyoruz.  Uzun zamandır biz de hayatın normalleşmesini bekliyorduk.  Çok şükür yavaş yavaş okullar kademeli olarak açılacak. Biz de tedbirlerimizi aldık. Korondan kurtulana kadar tedbirlere uymaya devam edeceğiz” dedi.