Tarih: 28.06.2024 18:05

Çocuk Komisyonu yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Aralarında Diyarbakır, Mardin Büyükşehir belediyeleri ve Mazıdağı Belediyesi’nin olduğu Çocuk Komisyonu; Mardin Mazıdağı ilçesi ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesi sınırındaki köylerde yaşanan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir ve Mazıdağı Belediye Eşbaşkanları Kudret Uçuk ile Hamdin Demir’in de aralarında olduğu heyet yangın bölgesindeki köylerde ki incelemelerinin ardından yangında yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu.Heyetin ziyaret ettiği son köy olan Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ kırsal mahallesindeki temasların ardından komisyon adına açıklama yapıldı.

 

Açıklamada konuşan DEM Parti Mardin Milletvekili Güneş, komisyon olarak yangın bölgesinde yaşayan çocukların durumlarını incelemek ve ne yapacaklarını araştırmak amacıyla start verdiklerini ve bu konuda çalışma yürüttüklerini söyledi. Temaslarının ardından konuya dair rapor hazırlayarak kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Güneş, çocukların geleceği ve köylerin geleceği için çalışmalarını ortaya koyacaklarını söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından heyet Mazıdağı Belediyesi’ne geçerek incelemlere ilişkin kısa bir görüşme gerçekleştirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —