Derik Belediyesi’nin temizlik çalışması devam ediyor

Derik Belediyesi, ilçeye bağlı kırsal mahallelere yönelik temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem 8.05.2024 10:11:00 0
Derik Belediyesi’nin temizlik çalışması devam ediyor

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı temizlik işleri personelleri tarafından düzenli olarak devam ediliyor. Özellikle en ücra köy ve mezralara kadar genişletilen bu çalışmalar, yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Temizlik işleri personellerinin gece geç saatlere kadar süren çalışmaları, ilçenin genelinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de devam ediyor. Bunun yanı sıra, ilçedeki çöp konteyneri ihtiyacına da dikkat edilerek gerekli noktalara konteynerler bırakılıyor.

Derik Belediye Eş Başkanları Songül Özbahçeci ve Cengiz Temelli konuya ilişkin şunları söyledi: "Personel sayımızın azlığına rağmen özellikle kırsal mahallelerde olmak üzere temizlik çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte daha düzenli hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Araç ve konteyner sayısını arttırma yönünde çaba gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız ise mesire ve piknik alanlarına daha duyarlı olmaları ve çöplerini gelişi güzel değil, çöp konteynırlarına atmalarıdır. Çevremizi temiz tutarak daha güzel bir Derik için hep beraber mücadele etmeliyiz."

Temizlik çalışmalarının aralıksız sürmesiyle birlikte Derik'in daha temiz, yeşil ve güzel bir görünüm kazanması hedefleniyoruz. Yurttaşların da bu amaç doğrultusunda duyarlılık göstermesi gerektiği vurgulanarak, toplumun ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesine önemsediklerini ”ifade ettiler.