Çocuk ve Gençler için Drama eğitimleri
Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği(DRASED) 8 yaş üstü çocuklar ve Gençler için; ?Drama Eğitim? çalışmaları başlatmaktadır.
Çeşitli tekniklerden yararlanan, temeli canlandırmaya dayanan drama, oyunsu süreçlerde ortaya konan kurgulardan ve bu kurgulardan yola çıkarak yapılan sorgulamalardan oluşur.
Drama bir öğretim yöntemi ve yanı sıra, kendine özgü formları olan bir sanat alanıdır. Drama sosyaldir. Çünkü, grup yaşantılarına dayalıdır. Sanat formudur. çünkü, tiyatro başta olmak üzere bir çok sanat formundan beslenir.
Dramanın kendine özgü terminolojisi, yaklaşımları. kuramsal bir temeli ve tarihi olan, bağımsız bir disiplindir. Çünkü, yaşamla ilgili ne varsa dramatik olanla ilişkilidir. Dramatik olanı ve onu oluşturan drumları fark eden ve yorumlayabilen birey, yaşamı ve onun durumlarının yorumunu da yapma konusunda gelişecektir. Dramatik olanı fark ederek, kendi yaşamında daha yaratıcı çözümler ve farkındalıklar üretecektir.
Çocuklarla yapılan drama atölyelerinde öncelikle; bilişsel ve duyuşsal özelliklerinin farkındalığı, kendini bir grup içinde ifade etme becerilerinin gelişimi, girişime açık olmaları, beden dillerini kullanabilme, uyum ve eşzamanlılık becerilerinin gelişimi, akıcı konuşmaları, paylaşmaya açık olmaları, estetik algılarının gelişimi, problem çözme becerilerinin gelişimi hedeflenmektedir.
Drama, çocuklara kendi hareketleri yoluyla zengin yaşantılar sunduğu için zihinsel gelişime katkı sağlar. Çocuğun aktif katılımıyla gerçekleşen eğitim sürecinde, kendisini başkalarının yerine koyabilme becerisi gelişir.
Çocuklar drama etkinlikleri sırasında kendilerine sunulan günlük yaşamları ile ilgili problemleri farklı şekillerde yeniden yaşarlar. Böylece, problem çözme becerileri desteklendiği gibi olaylara farklı bakış açıları geliştirmeleri de sağlanmış olur. Oyunsu süreçlerde çocuk, belirli bir rolü oynarken, role ilişkin, sözlü ve sözsüz olarak gösterdiği davranışlar, onun iletişim, dil ve davranış becerisini zenginleştirir. Yeni kavramlar öğrenme imkanına sahip olur.
Çocuk oyunda yenmeyi, yenilmeyi, başarmayı başaramamayı öğrenir. Güçlü yetişkinliğin yolunun mutlu çocukluktan geçtiği yadsınamaz. Bu yüzden küçükken oyunsu süreçlerde kişilikleri gelişen çocukların geleceğin mutlu ve umutlu yetişkinleri olacağını söyleyebiliriz.
Kayıt Tarihleri : 15 Mayıs -8 Haziran 2018 ( son gün saat 18:00´e kadar kayıtlar devam edecektir ).
Katılımcı Profili : 8 yaş üstü Çocuklar ve gençler ( Atölye gurupları; katılımcıların yaş özellikleri dikkate alınarak oluşturulacaktır ).
Katılımcı Sayıları: Her grup en fazla 16 kişiden oluşacaktır (Atölye çalışmaları hafta sonu ve hafta içi gerçekleşebilecektir )
dramatiksanatlar.org
f: dramatiksanatlardernegi -drased
f: mardin sanat kervanı
Bilgi ve Kayıt için: 0(530)580 37 00
e-mail: dramatiksanatlardernegi@gmail.com
Adres: Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED)
Yenişehir mah.Ravza cad.No:25/3 (Ravza Konakları B.Blok Altı) Artuklu/MARDİN