Kızıltepe’de mayıs ayı ile birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Bazı vatandaşlar da sıcaklar yüzünden damlarda yatıyor. Ancak düğünler havaya sıkılan kurşunlar yüzünden vatandaşın yüreği ağzına geliyor. Havaya sıkılan kurşunlar kimi zaman can kaybına da yol açıyor.
Evinin duvarına mermi isabet eden bir vatandaş ilkel çağlarda yaşamadıklarını vurgulayarak bu adetin son bulmasını istedi. Vatandaş, çocuklarının tehlikede olduğunu kaydederek dışarı çıkamadıklarını ifade etti.
Bir başka vatandaş da balkonda ailesiyle oturup çay içerken bir merminin yanı başladığı düştüğünü söyledi. Kör kurşuna çocuklarını feda etmek istemediklerini vurgulayarak yetkililerden denetim istedi.
Bu korkuyu düğün salonu işletmecileri de yaşıyor. Ancak düğün sahiplerine süz geçiremediklerini belirten düğün salonu işletmecisi Kadir Kıral, “Uyarı levhaları da astık sözlü de uyarıyoruz ancak bizi dinlemiyorlar. Biz düğün salonu sahipleri olarak bu konu hakkında yetersiz kalıyoruz. Bizi dikkate almıyorlar. Uyarıları da dikkate almıyorlar. Bu konuda yetkililerden destek sağlamalarını istiyoruz.” dedi.
12 YAŞINDAKİ ONUR HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Bu ihmalkarlığın bedeli ise ağır. Kızıltepe’de 20 Temmuz 2022’de 12 yaşındaki Onur Başboğa bakkaldan ekmek almış evine dönüyordu. O esnada alnına isabet eden yorgun mermiyle yaralanmıştı. Ancak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Silahın olay yerine 1. 8 km uzaklıktaki bir düğün salonunun önündeki açık alandan ateşlendiği tespit edildi.