Tarih: 21.09.2024 10:33

Eş Başkan Türk, Mardin Tanıtım Günleri’ne Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Mardin Dernekler Federasyonu öncülüğünde Yenikapı Fuar Alanında gerçekleştirilen Mardin Tanıtım Günleri’nin açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Mardin Tanıtım Günleri Yenikapı Fuar Alanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuara katılan Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin kültürünü, yemeklerini, müziğini, el sanatını, telkârisini ve gümüş işlemeciliğini bir bütün olarak fuar alanına gelecek binlerce vatandaşa tanıtacak. Ayrıca fuara katılan ilçe belediyeleri de kendi ilçelerini tanıtımına katkı sağlayacak.

Açılış öncesi fuar alanına gelen Eş Başkan Ahmet Türk, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye stantlarını ziyaret etti. Çalışmalar hakkında stant yetkilerinde bilgi alan Eş Başkan Türk, Büyükşehir Belediyesinin standına geçti. Burada halkın yoğun ilgisiyle karşılan Eş Başkan Türk, vatandaşlarla bir süre sohbet etti, yapılan çalışmalar hakkında halkı bilgilendirdi. Eş Başkan Türk, daha sonra saat 16.00’da başlayan fuarın açılış programına katıldı.
Eş Başkan Türk, konuşmasına Kürtçe halkı selamlayarak başladı. Türk, Kürtçe konuşmasında, “Değerli misafirler hepinizi saygı ve içtenlikle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Mardin halkı Mardin’i, toprağını, memleketini unutmamak adına İstanbul’da bu etkinlikle bulunmaktadır.” dedi.
Daha sonra konuşmasına Türkçe devam eden Türk, Mardin Tanıtım Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen başta Mardin Dernekler Federasyonu olmak üzere herkese teşekkür etti.

“Adaletin ve Eşitliğin Olduğu Bir Ülke İstiyoruz”

Siyasetçi olarak geçmişte yaşananları dile getirmekten geri kalmadıklarını ifade eden Eş Başkan Türk, şunları söyledi: “Ekonomik nedenlerden dolayı insanlarımız batıya göç ettiler. Ama şunu da unutmayalım ki evleri yıkılan, köyleri yıkılan ve köyleri yakılan insanlarımız da göç etmek zorunda kaldı. Ve biz bu acıyı, bu ızdırabı halen yaşıyoruz. Peki bizler, bu ülkede ne istiyoruz. Biz, tüm halkların demokratik değerlerde buluşmasını istiyoruz. Halkların kardeşliğini istiyoruz. Adaletin, eşitliğin olduğu bir ülkede, yaşamayı esas alıyoruz. Biz, bu ülkede ayırıcı değil birleştiriciyiz. Ama bütün insanların inançlarını, kültürlerini kucaklayacak bir anlayışın, bir siyasetin, bir Türkiye’nin olmasını bekliyoruz. Bizim aradığımız budur. Bizim aradığımız adalettir. Bizim aradığımız eşitliktir. Bizim aradığımız kimsenin inkar edilmediği. Dilinden, kültüründen, inancından dolayı inkar edilmediği bir ülkedir. Bizim talebimiz budur.”

“Keşke Türkiye Mardin Gibi Olsaydı”

Mardin’in birlikte yaşama kültüründen söz eden Eş Başkan Türk, konuşmasını şöyle tamamladı: “Birçok arkadaşımız Mardin’i anlattılar. Birçok inancın, kültürün bir arada ve birlikte yaşadığı bir şehir. Yine başka bir ismi ile ‘taşa ruh’ veren bir şehir. Ben zaman zaman televizyon programlarına çıktığımda hep şunu söylerim, “Keşke Türkiye bir Mardin olsaydı”. Oradaki halklar dayanışma içerisinde, diyalog içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Keşke, Türkiye’de de bütün halklar, bütün inançlar, bütün kültürler birlikte, özgürce, adilce ve eşitçe yaşamayı becerebilseydi. İnanıyorum ki her zaman demokrasi kazanacak. İnanıyorum ki adaletsizliğin, hukuksuzluğun olduğu bir yerden adaletin, hukukun üstün olduğu bir döneme geçiş yapacağız. Bu inanç ve duygularla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.”

Konuşmanın ardından Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Sedat Güngörür, Eş Başkan Türk’e plaket takdim etti.
Açılış programına Eş Başkan Türk’ün yanı sıra; Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Küçük Çekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Artuklu, Dargeçit, Derik ve Mazıdağı Belediye Eş Başkanları, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nuri Aslan, Doğu ve Güneydoğu Konfedarasyon Başkanı Abdulbaki Daş, Mardin Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sedat Güngörür, Mardin Derneklerinin Temsilcileri, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Nuri Özaka, STK ve sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —