Final maçında gülen taraf; MARDİNSPOR...

Bölgesel Amatör Ligi Finalinde Mardinspor`a 3-1 kaybeden Kızıltepe Fıratspor umudunu gelecek sezona bıraktı.

Spor 19.05.2014 12:08:41 0
Final maçında gülen taraf; MARDİNSPOR...

Mardin ve Kızıltepe Futbol takımları Bir resmi müsabakada 18 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya geldiği BAL ligi finalinde kazanan taraf Mardinspor Futbol takımı oldu. 3-1

TFF statüsüne göre Bölgesel amatör liginde Mardin ilini tek takımın temsil edebilir olması nedeniyle BAL liginde mücadele eden ve 3 lige çıkma final maçında Bayburtspor’a elenen Mardinspor ile Mardin amatör 1. liginde Şampiyon olarak BAL ligine çıkmak için final maçı oynamayı hak eden Kızıltepe Fıratspor bugün Mardin 21 Kasım şehir stadında karşı karşıya geldi.

Güzel bir hava ve saha zemininde oynanan maçta özellikle Kızıltepeli taraftarların daha fazla maça ilgi gösterdiği ve takımlarına destek olmak için tribünlerde yerini aldığı görülürken, Stadta bulunan Kantinde Kızıltepeli taraftarlara su satılmaması tepki topladı. Araya giren Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin’in araya girmesi ile su sorunu sıkıntısı giderildi.

Ellerinde Canımız Çok Yanıyor Neden Diye SO r MA yazısıyla sahaya çıkan Kızıltepe Fıratsporlu futbolcular seyirciden alkış alırken, maçta Manisa Soma’da hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Futbolcuların kollarında siyah bant taşıdıkları görüldü.

Kadrosunda Mardin’den yerli olarak 2 futbolcu bulunduran Mardinspor maça daha atak başlasa da isteği pozisyonları bulmakta güçlük çekti. Bunun yanında Fıratspor takımı kontrataklar ile gol bulmak için çabaladı.

Maçın ilk tehlikeli atağı 23. dakikada Kızıltepe temsilcisinden geldi. Selahattinin çektiği şut kaleci Seyfettin parmak uçları ile kornere çeldi. Genelde orta saha mücadelesinde geçen ilk yarının bu sonuçla bitmesi beklenirken 45 dk da kullanılan kornerden gelen topu uzaklaştıramayan Fıratsporlu futbolcular yaşanan karambolda topu önünde bulan Emn topu ağlara göndererek takımının soyunma odasına 1-0 avantajıyla gitmesini sağladı.

İlk yarısı Mardinspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlanan maçın ikinci yarısında skorda dengeyi sağlamak isteyen Kızıltepe temsilcisi şok bir gol ile iki farklı skor ile geriye düştü. 47. Dakikada ceza sahası yayı civarında önündeki boşluğu iyi değerlendiren Hasan Sincar şık bir vuruşla topu ikinci kez ağlarla buluşturup takımını 2-0 öne geçirdi.

Son yarım saatte gol atmak için daha fazla atak yapmaya başlayan Kızıltepe takımının girdiği bir pozisyonda topu tokatlamak için uzanan kaleci Seyfettin’in adalesinde yaşanan sakatlıktan dolayı maça devam edemeyip 62. dakikada yerini Kaleci Şahin’e bıraktı.

Gol için çıkan Fıratsporlu futbolcular arklarında geniş alan bırakınca Mardinspor sıkı sık pozisyona girmeye başladıysa da üçüncü gol kalecinin hatasıyla meydana geldi. Defans arkasına atılan uzun topa hareketlenen Mardinspor futbolcu Koray’dan daha önce ceza sahası dışında yetişen Kaleci Sadullah topu taca atma yada uzaklaştırma yerine rakibini çalımlamaya kalkınca kaptırdığı topu Koray boş kaleye yuvarlarken skorluda 3-0’a taşımış oldu.

Skor üstünlüğünü iyi kullanan Mardinspor rahat ve etkili bir futbol sergilerken, Vasatın üstüne çıkamayan Kızıltepe temsilcisi 88. dakikada Yılmaz’ın ayağından bir gol bularak maçı 3-1’e getirdi.

Maç sonunda her iki tribünde bulunan taraftarlar bir biri lehine slogan atarak birbirini alkışlaması maçın en güzel yanını oluşturdu.