Tarih: 20.07.2024 10:59

Gel Derneği anız yangınlarına karşı ‘Doğa İçin Gel’ kampanyası başlattı

Facebook Twitter Linked-in

Bölgemizde her yıl yüzlerce dünüm arazide anız yangınları meydana gelmektedir. Bu yangınlar sonrası toprağın kuruması sonucu sert bir tabaka meydana gelir ve bu da erozyon riskini artırır. Böylece zamanla toprak fakirleşir, toprağın yapısı bozulur ve yapış dönemlerinde sel meydana gelir. Yangınlar sırasında yüzlerce canlı yanarak can veriyor. Ekolojik denge bozuluyor.

GEL Derneği üyeleri bu gidişata dur demek için ‘Doğa İçin Gel’ kampanyası başlattı. Dernekten yapılan açıklamada “Anız yangınları yüzünden geleceğimizi, canlıları ve doğamızı yitiriyoruz. GEL Derneği olarak bu gidişata dur demek üzere karşınızdayız. Çiftçileri, köy muhtarlarını ve kanaat önderlerini hazırladığımız “İyi Niyet Sözleşmesi”ni imzalamaya ve topraklarımızı korumaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

GEL Derneği Hakkında

GEL Derneği, gençleri, kadınları ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını odağına alır. GEL, yararlanıcılar ile hak temelli sorunlar, karar alma mekanizmalarında yer alma, ekolojik bilincin geliştirilmesi; iklim adaleti, kent sorunu alanlarında ulusal ve uluslararası proje ve faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.
GEL, faaliyetlerini hükümetler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde planlamayı hedeflemektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —