Hastaneye tam not...

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu Mardin'in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu. İlçenin tarihi mekânlarını dolaşan Dokucu daha sonra Hastaneyi ziyaret etti.

Sağlık 31.10.2013 14:56:23 0
Hastaneye tam not...

Midyat Devlet Hastanesi’nde servisleri dolaşan Başkan Dokucu, Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, Hastane Başhekim ve Yöneticisi Opr. Dr. Bilal Arıkan eşliğinde hastanenin bölümlerini gezerek, hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet etti. 

Hastane yöneticileriyle bir araya gelen Dokucu, hastane durumu hakkında bilgi aldı. Yeni doğan servisini gezen Dokucu, yeni doğan bebek fotoğraflarının annelerine verilmesi uygulamasını çok beğendiğini belirtti. Dokucu: “Binamızın mimari itibariyle baktığımız zaman bölgenin mimarisi ve dokusuna uygun bir mimari. Geçen sene açılmış bu hastanemiz. İçerisinde sadece mimari açıdan değil yenilikler de var. “ dedi.

DÖRT DİLLİ TABELALAR
Hastanede Türkçe, Kürtçe, Arapçe ve Süryanice yönlendirme tabelalarını çok beğendiğini vurgulayan Başkan Dokucu “Hastanemizin nitelikli yataklarını bizzat müşaade ettik. Sağlık Bakanlığı standartları açısından bakıldığında uygun bir hastane görüntüsü arz ediyor. Onun dışında hastaları yönlendirmek için yer yer dört dilde yazılmış yönlendirme, bilgilendirme tabelaları gördük bu çok önemli bu Mardin’ in multikültürel ve çok dinli yapısından olumlu bir hal oldu. Biz memnuniyetimizi yönetici arkadaşlara ifade ettik. Ben bu anlamda gördüğümüz iyi şeylerin yaygınlaştırılarak devam etmesi konusunda yönetici arkadaşları teşvik ettim, tebrik ettim. Biraz uzmanlarla uzman sayılarıyla alakalı eksikliklerimiz var. Bunu başhekim Bilal Bey arkadaşlarımız ifade ettiler. Notunu aldık elimizden geldiğince bununla alakalı bu şehre elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz bu güzellikler daha artarak devam etsin diye.” İfadelerini kullandı.

MEDİKAL TURİST ÇEKİYOR
Olanakların yetersiz olduğundan vatandaşların çevre illere gitmek zorunda olduğunu ve bundan böyle kendi memleketlerinde hizmet gördüklerini işaret eden Dokucu “ Eskiden bu şehirden başka yerlere giderlerken artık gelenler var. Başta fizik tedavi ve rehabilitasyonla alakalı hizmet olmak üzere çevre illerden hasta çeker hale gelmiş. Bu anlamda Midyat’ ımız sadece turist çekmiyor aynı anda medikal turistinde bir yerli adresi olmuş bu anlamda ben memnuniyetimi tekrar ifade etmek istiyorum”