İstanbul’da 10 lira olan simit Kızıltepe’de 12 buçuk lira

İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerde bile 100 gram olan bir simidin 10 liradan satılmasına rağmen Kızıltepe’de 100 gramlık bir simidin 12 buçuk liraya satılması tepkiye neden oluyor.

Gündem 8.05.2024 10:05:00 0
İstanbul’da 10 lira olan simit Kızıltepe’de 12 buçuk lira

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 5 Nisan’da yayınladığı fiyat listesinde 100 gram simit 10 lira olmasına rağmen Kızıltepe’de bazı iş yerlerinde bir simidin 12 buçuk liradan satışa sunulması tepkiye neden oldu. Vatandaş İstanbul’da bile simidin 10 liradan satıldığını ifade ediyor.

Maliyeti artan fırıncılar geçtiğimiz ay bütün ürünlerine zam yaptı. 7 liradan satılan simit zamdan sonra 10 liradan satılmaya başlanıldı. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası da 5 Nisan’da yayınladığı fiyat listesinde 100 gram simit 10 lira olarak belirlese de bazı işletmecilerin buna uymadığı görülüyor.

Kızıltepe’de bazı işletmecilerin 100 gram simidi 12 buçuk liraya sattığı görüldü. Buna tepki gösteren bazı vatandaşlar, İstanbul ve Ankara gibi metropol kentlerde dahi simidin 10 liraya satıldığını vurguladı.

Biz de haber merkezi olarak yapığımız araştırmada birçok işletmenin Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın belirlediği fiyat tarifesine uyduğunu ancak az da olsa bazı işletmelerin bu tarifenin üstüne çıktığı görüldü. Görüştüğümüz ve ismini vermek istemeyen bir işletmeci maliyetlerin kendilerini zorlasa da tarifenin dışına çıkılmaması gerektiklerini aktardı.