Karaboğa; Mardin halkına hakaret eden Akgündüz'e sert cevap verdi

İş insanı Bedrettin Karaboğa, Mardin halkına hakaret eden Prof. Ahmet Akgündüz’e "kendini bilmez sözde profesör" diyerek, sert cevap verdi.

Gündem 17.05.2024 11:43:00 0
Karaboğa; Mardin halkına hakaret eden Akgündüz

Son günlerde, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamalarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni özellikle de Mardin'i hedef alan Prof. Ahmet Akgündüz hakaretlerine devam etti. Akgündüz'e tepkiler dinmek bilmedi. Mardin kamuoyu Akgündüz'ün hakaretlerine sessiz kalmazken, toplumda geniş yankı uyandıran hakarete karşı Mardin Barosu ve milletvekilleri de suç duyurusunda bulundu. Akgündüz'ün Mardin halkına "hırsız ve haysiyetsiz" diyerek hakaret etmesine bir tepki de GÜNSİAD (Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Bedrettin Karaboğa'dan geldi.

Sert bir açıklama yaparak Akgündüz'ün sözlerini kesin bir dille kınayan Karaboğa, yıllardır bölgede faaliyet gösteren iş insanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "kendini bilmez sözde profesörün" ifadelerini kabul etmediklerini belirtti.

GÜNSİAD Başkanı Karaboğa, açıklamasında, bölgedeki iş insanlarının uzun yıllardır DEDAŞ (Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.) zulmüne maruz kaldığını ve kaderlerine terk edildiğini vurguladı. Bu zorlu süreçte çiftçilerin faturalarını ödeyememe veya ödemekte güçlük çekme durumlarının olduğunu ancak bunun, onları "hırsız" yapmadığını dile getirdi.

Karaboğa, Mardin halkının asil bir halk olduğunu ve onların "hırsız" olarak nitelenmesini kabul etmediklerini belirterek, Prof. Ahmet Akgündüz'ü Güneydoğu halkından özür dilemeye davet etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ 
Sosyal medya platformu X üzerinden Mardin halkına hakaret eden Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akgündüz geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda, "Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz.." demişti.

BARO SUÇ DUYURUSU YAPMIŞTI
Vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşan Ahmet Akgündüz'e bir tepki de Mardin Barosu'ndan gelmiş, Akgündüz hakkında suç duyurusu yapan Mardin Barosu şu açıklamayı yapmıştı:

"X sosyal medya platformu üzerinden @ahmetakgunduz isimli bir kullanıcı 'Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz..' şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Mardin binlerce yıldır birçok dilin, dinin, kültürün, milletin birlikte barış içinde yaşadığı medeniyetin beşiği olan bir kenttir. Bu anlamıyla Mardin halkı sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok merkezinde farklılığın birlikteliği konusunda model bir halktır. Mardin Barosu olarak her ne suretle olursa olsun hiç kimsenin Mardin halkına yönelik çirkin itham ve sözlerini kabul etmeyeceğimizi ve bizleri hedef alan her saldırının karşısında Mardin halkıyla birlikte olacağımızı herkes bilmelidir. Mardin halkını hedef alan bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Mardin Baro Başkanı İsmail Elik de, savcılığın resen soruşturma başlatması gerektiğini söylemiş, Ahmet Akgündüz'ün hakaretlerine sessiz kalmayacaklarını duyurmuştu.

HAKARETE DEVAM ETMİŞTİ 
Bunun üzerine hakaretlerin sürdüren Akgündüz; Mardin Barosu'nun yaptığı suç duyurusundan sonra da hakaretini sürdüren Ahmet Akgündüz, önce "Hayret. Turkiyede hırsızlara sahip çıkanlar çoğalmış..." paylaşımı yapmıştı.

Akgündüz sonrasında durmayarak hakaretini daha da ileri taşımış ve "Mardin'li Kardeşlerime Ve Adalet Bakanına, Mardin Barosu Elektrik Hırsızlarına sahip çıkıyormuş. Bilin ki, dünyadan göç edinceye kadar, İslamın emrine uyarak, Batı'da yahut Doğuda, bütün hırsızlara karşı çıkacağım. Hırsızları savunanları hesaba katmıyacağım" paylaşımı yapmıştı.

Bununla da yetinmeyen Akgündüz kısa süre sonra yaptığı bir başka paylaşımda da kaçak elektrik kullanan vatandaşları PKK üyesi olmakla suçladı ve su paylaşımı yapmıştı: "Kardeşlerim, Özellikle Doğu'da lektrik hırsızlığı yapanlar ya PKK'lidir ya da onların tahrik ve propagandalarına aldanan ahmaklardır. Samimi dindarlar, bunun haram olduğunun farkındadırlar."

CHP DE SUÇ DUYURUSU YAPMIŞTI 
Konuyu gündemine alan CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal da suç duyurusunda bulunarak, Ahmet Akgündüz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vermişti.