Tarih: 21.05.2024 13:02

Kasaptan ‘kurban kesimi’ uyarıları

Facebook Twitter Linked-in

Kızıltepe’de uzun yıllardır kasap olan Selman Dinler, kurbanı keserken dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Selman Dinler, “Kurban ibadetimizi hayvana hiç eziyet vermeden yapmamız gerekiyor.” dedi.

Kurban kesimi için keskin bir bıçak ve ayakların bağlanması için ip gerektiğini vurgulayan Selman Dİnler, “Temizliğe dikkat etmekle birlikte hayvana eziyet etmemek için keskin bir bıçak kullanmalıyız. Günlük kesimdeki hayvanlar olsun veya Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlar olsun hayvana eziyet etmemeliyiz. Peygamberimiz (SAV) kesim esnasında hayvana eziyeti yasaklamıştır ve keserken düzgün, doğru ve keskin bıçak kullanılmasını emretmiştir.” açıklamasını yaptı.

Kurban keserken bıçak tutuşunun çok önemli olduğunu kaydeden Dinler, “Bıçak keskin olmalıdır ve kurbanı kesen kişi sağ eliyle beş parmağıyla kurban bıçağını kavramalı ve sağlam tutmalıdır. Hayvanın sol elle çenesini tutmalı, eziyet ve acı çektirmeden süratli bir şekilde kesilmelidir.” şeklinde konuştu.

Dinler,  kurbanlık hayvana kesimden önceki akşamdan itibaren yiyecek ve içecek verilmemesi gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Hayvanın midesi doluysa  kesime yatırıldığınızda  eziyet çeker, bu doğru değildir. Kurban ibadetimizi hayvana hiç eziyet vermeden yapmamız gerekiyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —