Tarih: 22.06.2024 15:48

Kızıltepe temizlik konusunda yine sınıfta kaldı

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kızıltepe Belediyenin temizlik personeli temizlik yapıyor yapmasına ama temizlik kültürü olmayan bir toplumda ekipler ne kadar temizlik yaparsa yapsın sokaklar yine çöp doluyor.

 

Kızıltepe’nin bir çok noktasında bu manzarayı görmek mümkün. Yediği içtiğini sağa sola atan, evinin balkonundan çöpünü sokağa atan, dükkanındaki çöpü kaldırıma atanlar olduğu müddetçe temiz şehir’ temiz sokaklar göremeyiz.

Evet bu iş bir kültür meselesi; Yanı başımızdaki Mardin Artuklu ve Kızıltepe arasında bile dağlar kadar fark var. Artuklu’daki parklara gittiğinizde çok nadiren yerde çöp görürsünüz.

Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevidir. Ama yaşadığımız ilçe hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Kızıltepe için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz.

Temiz bir Kızıltepe için önce kendi sokağımızı temiz tutmalıyız. Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir Kızıltepe’de yaşamış oluruz. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —