Kızıltepe’de 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kızıltepe’de coşkuyla kutlandı.

Gündem 19.05.2024 16:28:00 0
Kızıltepe’de 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilk tören Kızıltepe Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Protokol Üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Kızıltepe ilçe spor müdürü Mahmut Akdağ’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören son buldu.

Kızıltepe Spor salonunda devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten, konuşmalar ve şiirler okunduktan sonra öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sahnelendi.

Törene, Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, Kızıltepe Garnizon Komutanı Zekeriya Yılmaz, Belediye Başkanı Zeyni İpek, Cumhuriyet Başsavcısı İsa Büyük, İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, İlçe Milli Eğitim müdürü A.Kadir Gümüş, İlçe Spor Müdürü Mahmut Akdağ, İlçe Gençlik müdürü İmran Tekin, Ak Parti ilçe Başkanı Bülent Şahin, protokol üyeleri, STK, meslek odaları ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kurumlar öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Abdullah Şahin, paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Bağımsızlık ve Milli Mücadele hareketi, Milletimizin esareti kabul etmeyen ve zulme boyun eğmeyen duruşu, azim ve karalılığı ile birleşerek zaferle sonuçlanmış, 19 Mayıs 1919 tarihi ülkemizin bağımsızlığı açısından bir dönüm noktası olmuştur.

 

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız, bağımsızlık ve istiklal meşalemizin yakıldığı bu kutlu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kıymetli gençlerimize Gençlik ve Spor Bayramı olarak hediye edilmiş böylelikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin memleketimiz ve milletimizin istikbali için önemi vurgulanmıştır.

Sevgili Gençler;

Bu büyük gün, büyük bayram sizlerindir ve ebediyyen sizlerin kalacaktır. Sizler içinizdeki azim ve kararlılığı, çalışkanlığı, dürüstlüğü, memleket sevgisini her daim canlı tutarak, ecdadınızın sizlere bıraktığı gücün farkında ve bilincinde olarak memleketinizin ve milletinizin refahı için durmadan çalışmalısınız. Yapılan her iş kendi nezdinde memleketimizin geleceği için çok kıymetlidir ve vakti geldiğinde bizler ellerimizdeki meşaleleri sizlere devredeceğiz. Sizler de azminizle ve çalışkanlığınızla bizlerden devraldığınız görevleri daha da ileriye taşıyacak ve sizlerden sonraki nesillere devredeceksiniz. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu yarışta bayrağımızı her zaman daha ileriye ve daha coşkulu bir şekilde taşıma görevi sizlerindir. Şüphesiz bu yolda şanlı tarihiniz her daim sizlere yol gösterecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğimize armağan etmiş olduğu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yılı münasebetiyle tüm vatandaşlarımızın ve özellikle yarınlarımızı emanet ettiğimiz tüm kıymetli gençlerimizin bayramını kutlarken başta bugünü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Kıymetli Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe’ Mayıs kutlaması