Kızıltepe'de geri dönüşüm tesisindeki yangın 3 saatte söndürüldü

Kızıltepe ilçesinde bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, itfaiye ve TOMA araçlarıyla 3 saatlik çalışma sonucunda söndürüldü.

Asayiş 19.06.2024 11:04:00 0
Kızıltepe

Kızıltepe ilçesi Viranşehir karayolundaki Ak Ziyaret Mahallesi mevkiinde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde, saat 18.00 saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü, Kızıltepe’yi kap kara dumanalar sardı.  İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait 3 TOMA da, yangının söndürülmesi için bölgeye yönlendirildi. Yangın, ekiplerin 3 saatlik müdahalesiyle kontrol atlına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının sürdüğü tesiste büyük hasar oluştu.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye görevlisi Davut Aslan, alevlere 15 araç ve 60 itfaiye personeli ile 3 TOMA ve 1 orman söndürme aracı ile müdahalede bulunduklarını, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Aslan, “Burası geri dönüşüm tesisi. Burada genellikle plastik hammadde bulunduruluyor. Buradaki ham maddeleri makinelere yükleyip sevk ediliyor. Büyük bir ihtimalle anız yangınlarından kaynaklı olarak tesise sıçradığını düşünüyoruz. Toplam 15 araç ve 60’a yakın personel ile yangına müdahale ettik. Şu an yangın tamamen kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri yapılıyor. Fabrika, iki gün önce yangının eşiğinden döndü. Ekibimizle birlikte gece geç saate kadar burada nöbet tuttuk. Ama bugün maalesef yangın fabrikaya sıçradı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Soğutma işlemi bittikten sonra toparlanacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Toparlanıp merkeze geri döneceğiz. Defalarca dile getirmemize rağmen tekrardan herkes anız yakıyor. Anız yakıldığı zaman alevler kontrolden çıkıp evlere hayvanlara, canlı, cansız her şeye zarar veriyor. Çiftçilerimize duyarlı olmalarına rica ediyoruz.” dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin de olay yerine gelerek yangın hakkında ekiplerden bilgi aldı.