Tarih: 28.01.2019 10:58

Kızıltepeli Baver´den yenilgisiz şampiyonluk

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ

Mardin Kızıltepeli 7 yaşındaki Baver Yılmaz, Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası´ndaki performansıyla adından söz ettirdi.

Satrançta Türkiye´nin şampiyonları belli oldu. Antalya´da düzenlenen ve Türkiye´nin dört bir yanından 7´den 77´ye her yaş grubundan toplam 2 bin 636 sporcunun bir hafta boyunca büyük bir heyecan ve dostluk içinde hamle yaptığı 2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları´nda büyük yarış dün sona erdi ve 26 kategoride ?Türkiye Şampiyonları´ belli oldu. Ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşanırken, genç şampiyonların heyecanı ve mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 220 sporcu milli takım havuzuna girdi. Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Antalya´da 26 kategoride düzenlenen ve 2 bin 636 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 7 yaş kategorisinde yer alan Baver, oynadığı 11 maçtan da puan kaybetmeden galip ayrılarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyon Baver, elde ettiği bu başarıyla milli takım havuzuna girmeye de hak kazandı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Baver´in performansını nefeslerini tutarak izlediklerini söyledi. Tulay, "Düşünün, o daha 7 yaşında ve hiç puan kaybetmeden, hiç maç kaybetmeden büyük bir başarıya imza attı. Gösterdiği performansı hepimiz nefeslerimizi tutarak izledik." dedi.

Hayata geçirdikleri projeler ile ülkenin her yerinden çocuğa, gence dokunduklarını dile getiren Tulay konuşmasına şöyle devam etti. ?Şampiyonalarımız doğudan batıya kuzeyden güneye, güzel vatanımızın dört bir yanında yaşayan pırıl pırıl insanları ile doldu taştı. Bitlis´in Yoncabaşı köyünden, Van, Mardin ve Kilis´teki köylerimize kadar herkes satrançta birleşti. Dostluk kazandı, güzel anılar birikti. Ülkemizin her yanından daha fazla sporcu kazanmak ve satranç ailemize katmak için canla başla çalışacağız. Mutluyum çünkü, çalışmalarımız, emeklerimiz karşılığını veriyor. Mutluyuz çünkü, biz bu ülkenin geleceğine, evlatlarına, hayatlarına dokunuyoruz. Avrupa ve dünyada gerçekleşen organizasyonlarla yarışıyor şampiyonalarımız.Böyle nitelikli ve büyük bir buluşmaya aracı olmak, tarifi zor bir mutluluk. Hedeflerimizi yükselterek ilerliyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —