Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Döneme Hazır

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini heyecanla bekliyor.

Eğitim 29.07.2023 09:06:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Döneme Hazır

ÖSYM tarafından yayınlanan Tercih Kılavuzunda yer alan Mardin Tıp Fakültesi Eylül ayında Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih edip yerleşme başarısını gösteren 40 Tıp Öğrencisine eğitim vermeye başlayacak.
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici, Dekan Yarımcıları Doç. Dr. Hasan Basri Savaş ve Doç. Dr. Abdussamet BATUR ile birlikte Tıp Fakültesinin gelişim sürecini paylaşmak ve gelinen noktayla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

Kuruluşuyla Mardin’i Heyecanlandıran Tıp Fakültesinde Her Geçen Gün Yeni Bir Gelişme Yaşandı  


Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluş kararının 1 Mayıs 2021 tarihinde resmi gazetede yayınlandığını, 2021 Eylül tarihinde Mardin Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşümü sağlandıktan sonra birlikte ortak kullanım protokolü imzalanarak Tıp Hocalarının vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye başladığını belirten Dekan Prof. Dr. Salim Bilici, alanında ilimizde ilk olma özelliği taşıyan birçok ameliyat, tedavi ve müdahalenin öğretim üyeleri tarafından başarıyla yapıldığını, öğretim üyelerinin hasta bakmaya başlamasıyla her geçen gün ilimizden dışarıya sevkler azaldığı gibi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bölgeden sevk almaya ve çevre illerden hasta kabul etmeye başladığını kaydetti.
Kurulduğu andan itibaren her biri alanında yetkin isimlerden akademik kadrosunu kuran MAÜ Tıp Fakültesinde 25 Anabilim Dalında 5 Profesör, 9 Doçent, 21 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 35 Öğretim Üyesi görev yaptığını söyleyen Bilici, ikinci yıllarında uzman doktor yetiştirme yetkisi aldıklarını belirterek ilk aşamada Acil Tıp, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşlarında uzman doktor yetiştirmeye başladıklarını ifade etti.

Mardin Eylül’de İlk Tıbbiyeli Öğrencilerine Kavuşacak


Açıklamasında Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğrenci alımı için, kısa sürede gerekli çalışmaları tamamladığını da hatırlatan Dekan Bilici, ikinci yılın sonunda bütün çalışmalarını tamamladıklarını ve tıp öğrencisi alma yeterliliğine kavuştuklarını aktardı.
Devam eden 2023 YKS Tercih Sürecinin ardından 40 öğrenci alınacağını ve Eylül ayında Mardin’de tıp eğitimine başlanacağını sözlerine ekledi.
Dekan Prof. Dr. Salim Bilici, hazırladıkları modern laboratuvarlar, tıp derslikleri, kütüphane, hasta simülasyon ve fizyoloji pratik odasının yanı sıra güçlü bir akademik kadro ile kendilerinin de heyecanla yeni tıp öğrencilerini beklediklerini özellikle altını çizdi.

MAÜ Tıp Fakültesi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi için tıp öğrencisi alacak olan ve 2023 ÖSYM YKS tercih kılavuzunda kontenjanı açıklanan Tıp Fakülteleri ile ilgili kamuoyunda ve üniversite adayı öğrenciler arasında merak edilen sorulara da cevap verdi.

1. Neden MAÜ Tıp Fakültesini Tercih Etmeliyiz?
Genç, dinamik ve başarılı öğretim üyesi kadrosu, modern laboratuvar ve deney imkanları, yenilikçi eğitim müfredatı ile tıp fakültemiz öğrencilerimize nitelikli eğitim vermeye hazırdır. Ayrıca hastanemizin hasta yoğunluğu ve çeşitliliği uygulamalı tıp eğitimde önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Düşük öğrenci kontenjanı ile birebir uygulamalı eğitim imkânı bulunmaktadır.

2. Tıp Fakültesi Öğrencilerine Mardin’de mi eğitim verecek?
Evet. Öğrencilerimiz Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan geçici binamız içinde eğitime başlayacaklardır. Bu bina geçici olarak fakülteye tahsis edilmiş fakat gerekli bütün alt yapı ve birimler binanın içinde kurulmuştur. Klinik eğitimler ise mevcut Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapılacaktır.

3. Tıp Fakültesinde Ders Verecek Hocalar Başka İllerden mi Gelecek?
Hayır. Fakültemiz müfredatında bulunan branş derslerinin hepsini, kadromuzda bulunan öğretim üyelerimiz verecektir. Fakültemizde nitelikli ve yeterli bir öğretim üyesi kadrosu kurulmuştur. Bu kadro gün geçtikçe genişlemeye ve zenginleşmeye devam etmektedir.

4. Tıp Fakültesinde Yeterli Laboratuvar İmkanları Var mı?
Evet. Fakültemizin laboratuvarları yeterli sayı ve nitelikte kurulmuştur. Laboratuvarlarımız, gelişmiş ve son teknolojiye sahip modern cihazlarla donatılmıştır. Öğrencilerin eğitimde ihtiyaç duyacağı bütün donanım ve ekipman hazır vaziyettedir. Maket ve simülatör cihazlar, gelişmiş mikroskoplar, biyokimyasal ve fizyolojik bilgisayarlı deney sistemleri öğrencilerimiz için hazırdır.

5. Tıp Fakültesinin Hastane İmkanları Ne Durumda?
Birlikte kullanım protokolü imzaladığımız; ‘Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ büyük hasta potansiyeli, yeterli yatak sayısı, cihaz, donanım ve ekipman alt yapısı, asistan eğitim vermeye başlamış bir hastane olması, öğretim üyelerimizin klinik hizmet verdiği hastane olması sebepleriyle bir bölge hastanesi konumuna yükselmiştir. Bu hastane bünyesinde eğitim ve araştırma amaçlı her türlü faaliyet imkânımız bulunmaktadır. Uygulamalı tıp eğitimi için yeterli hastane alt yapımız hazırdır. Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane Başhekimliği, nitelikli bir tıp eğitimi vermemiz için her türlü desteğini sunmaktadır.

6. Tıp Fakültesinin Kütüphane İmkanları Yeterli mi?
Evet. Tıp Fakültemizin bünyesindeki cep kütüphanemizde gerekli her türlü tıbbi kitabın son baskısı yeterli sayıda bulunmaktadır. Ayrıca yeterli sayıda elektronik kitap, dergi ve makaleye erişim imkânımız mevcuttur. Kampus bünyesinde ayrıca öğrencilerimizin faydalanabileceği ve bölgede en iyilerden birisi olan merkezi kütüphanemiz de öğrencilerimiz için hazırdır.

7. Tıp Fakültesinin Eğitim Müfredatı, Ders Programı ve Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi Belirlendi mi?
Evet. Tıp Fakültemizin altı yıllık bütün eğitim müfredatı, ders programları ve dersleri anlatacak öğretim üyeleri belirlenmiştir. Ayrıca Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi de Senato tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Bütün bu müfredat ve mevzuat çalışmalarında; Türkiye’deki ve Dünya genelindeki en iyi örnekler incelenmiş, uzun toplantılarla ve ortak akılla, fakültemiz şartlarına en uygun ve özgün biçimde planlama yapılmıştır.

8. Fakültenin Yurt İmkanları Yeterli midir?
Mardin genelinde; Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne ait çok sayıda devlet yurdu ve farklı niteliklerdeki özel yurtlar bulunmaktadır. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz için bütün bu yurtlarda barınma imkânı bulunmaktadır.

9. Mardin Artuklu Üniversitesinin Kampüsü Ne Durumdadır?
Üniversitemizin kampüsü; sosyal tesisleri, spor tesisleri, yüzme havuzları, Gurme Restoranı, etkinlik alanları, öğrenci kulüpleri, konferans salonları, merkezi yemekhane, kafeterya, kütüphane ve diğer imkanları ile tüm öğrencilerimizle beraber tıp fakültesi öğrencilerimizin de kullanımına açıktır.

10. Tıp Fakültesinin Geleceğine Dönük Başka Planlamalar Var mıdır?
Evet. Şu anda hem fakülte hem de hastane olarak tıp lisans ve uzmanlık eğitimi vermeye başlamak için hazır olmamıza rağmen geleceğe dönük çok daha iyi imkanlar için çalışmalar devam etmektedir. Üniversitemizin Merkezi Kampüsünün girişinde tahsis edilen geniş bir alanda, her türlü eğitim ve araştırma altyapısı içerecek olan tam teşekküllü bir hastane binası ve Dekanlık binası planlanmış ve çalışmalar sürmektedir.

Gazeteciler Mardin’in İlk Tıp Öğrencilerinin Yetişeceği Laboratuvarları İnceledi
Basın Toplantısının sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici, Dekan Yardımcıları ve Mardin’in ilk Tıbbiyeli öğrencilerini yetiştirecek Tıp Fakültesi Hocalarıyla birlikte gazetecilere öğrencilerin eğitim görmesi için hazırlanan derslik, labaratuvarlar, kütüphane, atölye ve bölümleri gezdirdi. 
Mardin’in ilk tıp öğrencilerini yetiştirecek olan Tıp Fakültesi Hocaları, öğrencilerin ders göreceği ve yetiştirileceği bu alanlarla ilgili gazetecilere bilgiler verdiler.