Mardin´de gazilere devlet övünç madalyası verildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş´ın katılımıyla Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleşti.

17.09.2020 16:16:34 0
Mardin´de gazilere devlet övünç madalyası verildi

Dicle Kalkınma Ajansı DİKA toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali Demirtaş´ın yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Halil Şen, İl Emniyet Müdür Vekili Muhittin İlker Emir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Vali Yardımcıları,  Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Vali Demirtaş,  Özel Harekât Polisi Gazi Ozan Volkan Beyaz, Jandarma Uzman Çavuş Gazi Kudret Öztürk, Jandarma Uzman Çavuş Gazi Uğur Yıldırım ve Jandarma Uzman Çavuş Gazi Nejdet Gümüş´e Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını Takdim Etti.

Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş;

 ?´Şehitlik ve gazilik, dünyalık hiçbir mevki ve payeyle ölçülemeyecek kadar yüce makamlardır. Bu makamları temsil eden şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin vatan sevgileriyle örnek olacaklarına, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını gelecek nesillerimizle paylaşıp onlara da aynı ruhun mayasını çalacaklarına, yürekten inanıyorum. Ayrıca siz gazi kardeşlerimizin vakur ve kararlı duruşu, bu mücadeleyi sürdüren kardeşlerimize moral, güven ve cesaret verecektir´´ dedi.

Vali Demirtaş konuşmasının devamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz tarafından şehit ailelerimizin ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına pek çok çalışma yürütülmektedir. Bizler de Valilik olarak kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz.

Sizlerle ilgili her meseleyi kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Ne yaparsak yapalım hakkınızı ödeyemeyeceğimizi de biliyoruz. Bir kardeşiniz olarak, sizlerin derdine derman olmak, sıkıntılarınıza çözüm bulmak, sevinçlerinizi paylaşmak için kapımız 7 gün 24 saat açıktır. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara ve onların yakınlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur diyerek Şehit Aileleri Ve Gazilere verilen önem ve değere dikkat çekti.