Mardin’de kadınlara toplu taşıma ücretsiz olacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi kent genelinde ihtiyaç sahibi kadınların yararlanacağı JINKART uygulaması oy birliği ile onayladı. Uygulamadan 18-64 yaş aralığındaki kadınlar faydalanacak.

Gündem 17.08.2024 10:12:00 0
Mardin’de kadınlara toplu taşıma ücretsiz olacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı 4’üncü günün Eş Başkan Devrim Demir’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

20’nci maddenin oy birliği ile kabul edildiği meclis toplantısında 21’inci maddedeki Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının 12.08.2024 tarih ve 150490 sayılı Şar Mahallesi 1. Cadde Karaman Sokak No:3-4 Artuklu/Mardin adresinde bulunan Kültür Kafe, Mardin Kent A.Ş’ye devredilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. 22. ve 24. Maddeler ise ilgili komisyonlarda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

JINKART ile günde iki biniş ücretsiz

23’üncü maddede yer alan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının teklifi ile Mardin il sınırları içerisinde yaşayan 18-64 yaş aralığındaki ihtiyaç sahibi kadınlara, Mardin Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında kullanmak üzere JINKART uygulamasının hayata geçirilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre JINKART uygulamasından faydalanan ihtiyaç sahibi kadınlar Mardin Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında günde iki biniş olmak üzere ücretsiz faydalanabilecekler.

Başvuru şartları açıklanacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi ağustos ayı olağan toplantısında kabul edilen JINKART uygulaması için başvuru şartları ile başvuru merkezleri açıklanacak.