Mardinli fotoğraf sanatçısı Türkiye birincisi oldu

Mardin´in ilk resmi fotoğraf sanatçısı Mustafa Kılıç, Erciyes Üniversitesi "Şanlı Türk Bayrağı" 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması Türkiye birinciliğini aldı.

Yaşam 9.07.2019 11:02:07 0
Mardinli fotoğraf sanatçısı Türkiye birincisi oldu

Türkiye´nin En Genç, Mardin´in ise ilk uluslararası resmi fotoğraf sanatçısı diplomasını alan Kızıltepeli Mustafa Kılıç başarıdan başarıya koşuyor. Girdiği birçok fotoğraf yarışmasında derece alan Kılıç, , Erciyes Üniversitesi "Şanlı Türk Bayrağı" 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması Türkiye birinciliğini aldı. Kadim Şehir Mardin´in kültüründe önemli bir yeri olan Abbaralar altında elindeki Türk Bayraklı çocuğun fotoğrafını kadajına alan Kılıç bu fotoğrafla büyük bir başarıya daha imza attı.

 

MUSTAFA KILIÇ KİMDİR?

 

Mustafa KILIÇ, 1991 Mardin Kızıltepe´de doğdu. Muş Alparslan Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünü birincilik ile tamamladı.Daha sonra lisans tamamlamak üzere İstanbul Yeni Yüz Yıl Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazandı.Muş Alparslan Üniversitesi Basın-Yayın biriminde çalıştı, Muş´ta  Uluslararası projelere imza attı.TRT´de eğitim aldı, Ezgi Dergisi Haber Koordinatörü olarak görev aldı. Kültür TV´de çalıştı, Mardin Valiliği´nde çalışmaya devam etmektedir. 2017 yılında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) kapsamında (AFIAP) ünvanını, Global Photographers Union (GPU) kapsamında (GPU Crown 1), Sille Sanat Sarayı tarafından (SSS/B) ünvanlarını almaya hak kazandı.Ayrıca Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği (MFsd)´nin Onursal Üyesi ve Sille Sanat Sarayı üyesidir.Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ?Engelsiz Mardin? ve ?2017-2018 Mardin FotoMaraton? Projeleri´nde Proje Koordinatörlüğü yaptı. Mardin Valiliği ?Mülteci Yaşamlar? Projesi kapsamında mültecilerle ilgili projeyi başarı ile tamamladı. Derik Kaymakamlığı tarafından?Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SAFİTÜRK? anısına düzenlenen FotoMaraton Proje Sorumlusu olarak görev aldı. 2018 yılında 12. Sami Güner Kupası´nda ?Kadim Şehir Mardin? Fotoğraf Sunumu ile 1.Turu, 2019  13. Sami GÜNER Kupası´nda ise ?Hayatın İzleri? Fotoğraf Sunumu ile 2. Turu geçerek finale katılmaya hak kazandı. FIAP 13.DÜNYA KUPASI 2018, ?13th FIAP Clubs´ World CUP? Sonucunda Dünya İkinciliği / FIAP GÜMÜŞ MADALYA alarak büyük başarıya imza attı. FIAP 2016 ve 2017 Dünya Kupası yarışmalarına katıldı çeşitli ödüller aldı.Fotoğrafçılığa 2009 yılında başladı, Mardin´i ve eski Mardin´i konu alarak fotoğraflamaya başladı ve çalışmalarına halen devam etmektedir. Mardin´in İlk Uluslararası Resmi Fotoğraf Sanatçısıdır.Global Photographers Union (GPU) aktif üyesidir.Mardin´de yer aldığı ?Masal Şehrim Mardin ve Şehri- Mardin? Fotoğraf  Sergileri büyük ilgi gördü.Fotoğraf dışında kısa filmler ve belgesel çalışmaları yaptı. Ulusal yarışmalarda jürilik yaptı.Birçok dergide fotoğrafları yayınlandı, 3 kişisel fotoğraf sergisi açıldı,Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda derece ve ödüller aldı./resimler/2019-7/9/1104311104041.jpg