MARSU, Üç Mahallede Yeni Sondaj Kuyusu Çalışmalarını Tamamladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla yatırımlarına devam ediyor.

Gündem 9.08.2024 14:52:00 0
MARSU, Üç Mahallede Yeni Sondaj Kuyusu Çalışmalarını Tamamladı

MARSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma, iklim değişikliği ve artan nüfusa bağlı yaşanan su yetersizliği sorunlarını çözmek için kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde özveriyle çalışıyor. Bu kapsamda, Artuklu, Kızıltepe ve Derik ilçelerine bağlı üç mahallede yürütülen sondaj kuyusu açma çalışmaları neticelendirildi.

Yapılan çalışmalarla, Kızıltepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesi’nde 200 metre derinliğinde ve saniyede 5 litre su verimine sahip sondaj kuyusu kazıldı. Derik ilçesine bağlı Çadırlı Mahallesi’nde ise 220 metre derinliğinde ve saniyede 3 litre su verimine sahip sondaj kuyusu açıldı.

Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde daha önce devreye alınan, 460 ve 470 metre derinliklerinde, toplamda saniyede 18 litre su sağlayan iki kuyuya ek olarak, 200 metre derinliğinde ve saniyede 8 litre su verimine sahip üçüncü bir sondaj kuyusu tamamlandı. Ayrıca, bu kuyunun terfi merkezine bağlantısını sağlamak amacıyla 800 metre uzunluğunda ve 90 milimetre çapında bir hat çekildi.

Kazı ve teknik işlemleri tamamlanan bu üç mahalledeki kuyular, mevcut şebekelere bağlanarak su akışı sağlandı.