Tarih: 23.04.2014 17:12

Midyat'ta Suriyeli Çocuklar İçin Sünnet Töreni Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Mardin’e bağlı Midyat ilçesinde bulunan geçici yaşam merkezinde yaşayan Suriyeli vatandaşların çocukları için Midyat Kaymakamlığı tarafından bir sünnet töreni düzenlendi. 55 çocuğun sünnet edildiği törene katılan Vali Dr. Ahmet Cengiz Türk Bayrakları ve alkışlarla karşılandı.

Yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle Suriye`de yaşayanların yurdunu, yuvasını, evini, köyünü terk etmek zorunda kaldığını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak gördüklerini ifade etti.

Suriyeli vatandaşlar için yaşanan sıkıntıların bir an önce sona ermesi temennisinde bulunan Vali Dr. Ahmet Cengiz "Tüm kamu görevlileri, sizleri rahat ettirebilmek, sizlerin huzur bulmasını sağlamak için 7 gün 24 saat esası ile aralık vermeden hizmet etmekte, sizlerin eksikliklerini, ihtiyaçlarını problemlerini gidermeye çalışmaktadırlar. Midyat Devlet Hastanesi`nde çalışan doktorlarımız, Kızılay görevlilerimiz, milli eğitim personelimiz, sizlere hizmet etmekten dolayı mutlular. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti`nde de dinimizin gereği olarak çocuklarımızın sünnet ettirilmesi büyük bir törenle ve sevinçle, gururla kutlanır. Kaymakam bey ve yardımcıları sizin bu mutluluğunuzu paylaşmak için güzel bir tören hazırlamışlar. Burada çalışan herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Sünnet töreni, Suriyeli bir imamın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından, geçici yaşam merkezinde oluşturulan okulda öğrenim gören öğrenciler, ilahi, Türkçe türkü ve Arapça şarkılar seslendirdi. Okunan duaların ardından tören sona erdi.

Düzenlenen sünnet törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AFAD İl Müdürü Davut Esen, İlçe Jandarma Komutanı İlhan İnce ve İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül ile Suriyeli misafirler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —