Nehir bebeğin dramı! Çaresiz baba tedavi edecek doktor arıyor

Özan ailesi, iki buçuk yaşındaki kızları Nehir Özan’ın nefes borusu darlığı sebebiyle tedavisini gerçekleştirebilecek doktor arıyor.

Sağlık 24.06.2024 13:15:00 0
Nehir bebeğin dramı! Çaresiz baba tedavi edecek doktor arıyor


Mardin’in Kızıltepe ilçesi Arıklı mahallesinde yaşayan Özan ailesinin 2 buçuk yaşındaki kızları Nehir Özan’ın, nefes borusunda darlık bulunuyor. Nefes almakta zorluk çeken Nehir Özan’ın tedavisi için baba Aslan Özan, gece gündüz doktor aradıklarını söylüyor. Gün geçtikçe durumu ağırlaşan kızlarının bir an önce tedavi edilmesi gerektiğini belirten baba Özan, ameliyat masrafının da çok ağır olduğunu belirtiyor.

Gözleri önünde acı çeken kızlarının bu azaptan kurtulması için İzmir’e kadar giden iki çocuk babası Aslan Özan, “Ben Mardin’den İzmir’e geldim kızımın tedavisi için. Kızımın boğazı delik, boğazında darlık var ameliyat yapacak doktoru bulamıyoruz.  Ankara’da bir doktor var oda özel ‘400  bin lira’ diyor. Özel doktora gidecek durumumuz yok.  Ameliyat parasını denkleştirmek biraz zor. Bize ameliyatı yapacak doktor lazım.” dedi.

İnşaat işçisi olan baba Özen, kızının bakıcı parasının hesaplarından çalındığını ileri sürerek “Onun bakıcı  engelli maaşı var onu da geçen gün hesabımızdan çaldılar. Yaklaşık 8 bin liraydı. Nasıl çalındı anlayamadık. Suç duyurusunda bulunduk. Kızımızın 3-5 kuruşuna da göz diktiler.” diye konuştu.

Nefes Borusu Darlığı Hakkında

Nefes borusu, ses tellerimizin hemen altında bulunan ve akciğere kadar uzanan hayati öneme sahip bir organdır. Nefes borusunda oluşabilecek darlıklar, hastalarda nefes almada güçlük, öksürürken zorlanma, boğulma hissi, horlama, nefes alırken ince bir ses çıkması gibi belirtilere neden olur. Nefes borusu darlığının en önemli nedeni uzun süre yoğun bakımda entübe olarak kalmaktır.