Senin de dikili bir ağacın olsun

Kızıltepe Cumhuriyet Orta Okulu ?Senin de dikili bir ağacın olsun´ kampanyası başlattı. Kampanyaya Türkiye´nin dört bir yanından destek geldi. İlk etapta 60´a yakın fidan toprakla buluşturdu.

Yaşam 12.02.2019 11:13:23 0
Senin de dikili bir ağacın olsun

HABER SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Tepebaşı Mahallesi´nde bulunan Cumhuriyet Orta Okulu   ?Senin de dikili bir ağacın olsun´ kampanyası başlattı. Kampanyaya Türkiye´nin dört bir yanından destek geldi. İlk etapta 60´a yakın fidan toprakla buluşturdu.

Toprağı kazıyorlar, fidanları dikiyorlar ve can suyunu veriyorlar. Burası Kızıltepe Cumhuriyet Orta Okulu bahçesi. Okul idaresi öğrencilerine ağacın önemini anlatmak için ?Senin de dikili bir ağacın olsun´ kampanyası başlattı.  Kampanyaya Türkiye´nin bir çok ilinden destek geldi.  İlk etapta öğrenciler ve öğretmenleri 60 fidanı okul bahçesine dikti. 

Okulun Müdür Yardımcısı Abdulkadir Koçhan, kampanya sayesinde öğrencilerine ağaç dikmeninin bilincini aşıladıklarını söyledi.

Koçhan, ?baharın başlamasıyla beraber biz ağaç kampanyası başlattık. Senin de dikili bir ağacın olsun  kampanyası başlattık. Amacımız çocuklarımız ağacı ve doğayı sevsin. Kampanya kapsamında 60 ağaç topladık.  Öğretmen arkadaşlarımız Trabzon, İzmir, Kars ve İstanbul´dan gönderdi. Bugün bu fidanları diktik.? dedi.

Öğrenciler de fidanları dikmenin sevincini yaşadı. Kampanyaya destek veren ağaç severlere okul idaresi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Kampanya yıl boyunca devam edecek.