Tarih: 11.09.2014 11:56

Silah Kaçakçılığından 5 kişi adliyeye sevk edildi

Facebook Twitter Linked-in

Kızıltepe’de Silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla ikisi kadın toplam beş kişi tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildiler. Mahkeme 5 sanıktan ikisini tutuklarken diğer 3 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verirdi.

Kızıltepe ilçesi Dağdoğan köyünde Suriye’den silah getirerek Türkiye tarafında sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan ikisi kadın beş kişi bugün tutuklanma talebiyle Kızıltepe adliyesinde hakim karşısına çıkarırdı. Yapılan duruşmanın ardından B.Ö.(41), Ş.Ö.(57), M.Ö.(62), M.Ö.(36) ve A.Ö.(33) isimli şahıslardan M.Ö ve B.Ö tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer ikisi kadın 3 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kızıltepe ilçesi Dağdoğan köyünde B.Ö.(41), Ş.Ö.(57), M.Ö.(62), M.Ö.(36) ve A.Ö.(33) isimli şahısların kaçak yollardan Suriye’den düşük fiyata almış oldukları silah ve mühimmatları çevre illerde sattıklarının bilgisine ulaşıldığı ve güvenlik güçlerinin M.Ö.(62), E.Ö.(44), S.Ö.(48), B.Ö.(41) ve Ş.Ö.(57) isimli şüpheli şahısların ikametinde yapılan aramada; bir adet kaleşnikof marka tüfek, bir adet şarjör ve 29 adet fişek, 4 adet tabanca, 8 adet şarjör ve 69 adet fişek, bir adet kaleşnikof şarjörü ve 27 adet fişek, 2 adet av tüfeği ve fişek kılıfı içerisinde 48 adet fişek, bir adet tüfek, bir adet uzun şarjör ve 50 adet fişek ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —