Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğuştan beri bir tür cilt hastalığı olan ve ender görülen halk arasında pamuk prenses olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastası 28 yaşındaki Murat Ötünç’ün cildindeki yaralardan dolayı hayatı kabusa dönüşmüş durumda.
Mezopotamya Mahallesinde yaşayan 28 yaşındaki Murat Ötünç, milyonda bir görülen halk arasında pamuk prenses olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastalığının acısını doğduğu günden beri çekiyor.
Vücudunda yaralar çıkan ve balonlar ulaşan Murat Ötünç, ne arkadaşlar edinebiliyor ne de sosyal hayata katılabiliyor. 28 yıldır bu kabusla yaşayan Ötünç, vücudundaki yaralardan dolayı doğru düzgün banyo da yapamıyor. Alternatif tıpta da umduğunu bulamayan Murat Ötünç, yaşadığı zorlukları mardingzt.com haber sitesine anlattı
Hastalığının tedavisi için Janponya’ya gitmesi gerektiğini vurgulayan Murat Ötünç, “Doğuştan beri bu hastalıkla mücadele ediyorum. 28 senedir böyleyim. Baloncuklar uluşup patlıyor. Bunun tek tedavisi Japonya’da. Yetkililerimizden yardım talep ediyorum, Destek çıksınlar. Nereye gidiyorsam kapılar kapanıyor. Bir yolda yürürken insanların bana tuhaf tuhaf bakışları oluyor. Bu hastalığın tedavisi Japonya’da ve yetkililerden yardım talep ediyorum. Sadece iyileşmek istiyorum.” dedi.
Epidermolizis Bülloza nedir?
Epidermolizis bülloza (EB) ya da halk arasındaki adıyla kelebek hastalığı; ciltte bulunan yapısal proteinlerdeki mutasyonlar sonucu ortaya çıkan, konjenital ve heterojen grupta bir hastalıktır. Nadir görülen kelebek hastalığında; bacak, kol, el, ayak, göz, kalça, ağız içi, nefes yolu, yemek borusu, genital ve anal bölgelerde bül (içi su dolu kabarcıklar) görülür. Deride ve mukozada oluşan büller, genellikle bölgeye baskı uygulanması ya da çarpılması sonucu ortaya çıkar. Hafif bir temas bile bülün oluşumu için yeterlidir. Kırılgan cilt ile karakterize bir genetik hastalık olan kelebek hastalığı, vücutta enfeksiyon ve yaralara yol açabilir.Doğumdan veya yaşamın ilk yılından sonra ortaya çıkan bu hastalık, genellikle genetik olarak gelişir. Kelebek hastalığı her ırk ve cinsiyette aynı sıklıkta görülür.