Yaman, ?2 yılda 1.4 milyar TL yatırım yaptık?

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, ?Muhtarlarımızın düşünceleri ve önerilerini dikkate alıyor ve projelerimize yön veriyoruz? dedi.

Gündem 30.11.2018 11:53:30 0
Yaman, ?2 yılda 1.4 milyar TL yatırım yaptık?

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın yanı sıra, il protokolü, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, muhtarlık dernekleri ve 10 ilçeden gelen muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarların beklentileri de dinlendi.

Muhtarlarımızın yüzü gülüyor

Burada bir konuşma yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yapılan hizmetler ile muhtarların mutlu olduğunu söyledi. ?Muhtarlarımız ile sürekli koordinasyon halinde bulunuyoruz? ifadesini kullanan Yaman, ?Muhtarlarımızla belirli aralıklar ile buluşmalarımıza devam ediyoruz. Bizim için bu toplantıların en sevindirici yanı her buluşmamızda muhtarlarımızın bir önceki toplantıdan daha mutlu olmasıdır. Bunun nedeni ise çalışmalarımızın güzel bir şekilde gitmesidir. Bu durumda muhtarlarımızın katkısı ortadadır. İlimizde 810 bin hemşehrimiz yaşıyor. Vatandaşlarımızın ilk hizmet aldığı nokta muhtarlarımızdır. Biz de bunu bilerek bütün yatırım tekliflerinde muhtarlarımızın düşüncelerinin öncelikli olarak alınmasını istiyoruz. İşlemlerimizi ise ona göre yapıyoruz? diye konuştu.

Bütçemizin her kuruşu yatırıma

Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle bir yandan eski dönem borcunu ödediklerini, diğer yandan ise şehrin her yerinde yatırım yaptıklarını dile getiren Yaman, ?Belediyelerin bir bütçesi oluyor. Biz de Büyükşehir Belediyesini büyük bir borçla aldık. Bununla ilgili kesintiler vardı. Fakat biz yine de yatırımlarımızı arttırarak sürdürdük. Hem borcumuzu ödedik. Hem de muhtarlarımızın isteklerini yerine getirdik. Bu konuda çalışmalarımız hala devam etmektedir. 2017 yılında 650 milyon civarında bütçemiz vardı. Bunun yüzde 70´i yatırıma harcandı. 2018 yılında ise 700 milyonu aşan bir yatırım vardı. Bu bütçenin çoğunluğunu yatırıma harcadık. Yani 2 yılda diğer kurumların da desteklerini alarak 1.4 milyar TL ilimize yatırım yaptık. Bu konuda en büyük teşekkürü ise sizlerle birlikte çalışma imkanı tanıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´dır. Çünkü bakanlarımızla, milletvekillerimiz ve il başkanlarımızın destekleri sağlanarak büyük kazanımlar elde ettik. Yıllardır alınmayan hizmetleri 2 yılda yaptık. Yeni bir ivmeyle çalışmalarımız artarak sürecek. İnanıyorum ki bir daha ki toplantılarımızda daha fazla yüzünüz gülecek? şeklinde konuştu.

Huzurun etkisi

Yaman son olarak sağlanan huzurun etkilerinden de bahsederken, ?Sağlanan  huzurun etkilerini hep birlikte görüyoruz ve bu durumu sürdüreceğiz. Sürdürdükçe de gelen misafirlerin sayısı artacak. 2018 yılında  3 milyonunun üstünde ziyaretçi şehrimizi ziyaret etti. 450 bin yatılı misafirimiz otellerimizde kaldı. Bu durumda yeni yatırımların da ilimizde olacağını biliyoruz? diye konuşarak sözlerine son verdi.

Kırsal mahalleler mutlu

Toplantıda bir konuşma yapan Nusaybin Muhtarlar Derneği Başkanı Latif Aslan, ?İlimizde ve ilçemizde güzel çalışmaları görmekten mutluyuz. Bütün kırsal mahallelerimiz kaliteli asfaltlar ile tanışmaktadır. Bunun yanı sıra yatırımlar da sürmektedir. Bizler bu durumdan memnunuz. Bu nedenle başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz? dedi.

Görülmemiş yatırım yapıldı

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Hatip Şaran ise, ?Muhtarlar devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesini görmektedir. Muhtarlar devletin vatandaşlarına uzattığı en sıcak eldir. Bundan dolayı Türkiye geneline baktığımızda muhtarların ne denli önemli olduğunu görüyoruz. Muhtarlar aynı zamanda yerel yönetici sayılmaktadır. İlimizde bu bağlamda önemli bir koordinasyon sağlanmıştır. İlimiz eşi benzeri görülmeyen yatırımlara 2 yılda kavuşmuştur. Bu nedenle çok teşekkür ediyorum? dedi.