Yangına 18 araç 105 personel ile müdahale edildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesine ulaşan yangına 18 araç ve 105 personel ile müdahale etti.

Asayiş 21.06.2024 12:37:00 0
Yangına 18 araç 105 personel ile müdahale edildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesinde saat 22.00 civarlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerinde ekin ve ormanlık alanda etkili oldu. Rüzgarın etkisiyle yangın Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallelerine doğru ilerledi.


Yangının yaklaşık 17 kırsal mahalleye yayılması üzerine olay yerine Mardin Büyükşehir Belediyesine İtfaiye Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı arazöz, su ikmal aracı, tekneli araç, patpat ve üfleme motoru olmak üzere 18 araç ve 105 personel ile yangına müdahale etti. Yangının çıktığı alanın genelde dağlık olması nedeniyle küçük araç olan patpat ve üfleme motorları ile müdahale edildi.
Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş’ye bağlı ekipler ise vatandaşlara çorba ve ayran ikramında bulunuyor. Yangının çıktığı bölgede soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: Yangına personel müdahale edildi