Tarih: 17.12.2018 12:35

Yeni nesil gazetecilik protokolü imzalandı

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ

Yerel basın işletmelerinde nitelikli personel istihdamının desteklenmesi, bu gazetelerin varlıklarını devam ettirebilmesi, yerel ekonominin gelişebilmesi için hazırlanan projeye Mardin ilinde ikamet eden, Üniversitelerin İletişim, Hukuk, İİBF, Sağlık ve Sosyal Bilimler Fakültelerinden mezun olanlar veya bu fakültelerin son sınıflarında okuyan toplam 25 kursiyer eğitime katılacak.

İŞKUR´un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, eğitimlerini bitiren katılımcılara basın işletmelerinde çalışma imkânı sağlanacak.
İstihbarat haberciliği, kültür-sanat haberciliği, televizyon haberciliği, politika haberciliği, dijital habercilik, röportaj teknikleri vb. başlıklardan oluşan dersler, Üniversitelerin İletişim Fakültesi akademisyenleri ve alanında uzman gazeteciler tarafından verilecek.

Katılımcılara BİK-DİKA-İŞKUR tarafından onaylı ?Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı? konulu sertifika verilecek
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi; Basın İlan Kurumu olarak ?Temel Gazetecilik ve Sayfa Tasarımı Programı?, ?Yerel Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi Eğitimi?, ?Kamu Kurumlarının Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüklerinde Çalışan Personelin Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi? ile Diyarbakır İlinde düzenlenen ?Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı? projelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projeler, gazetelerin gelişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Günbegi, ?Mardin İlinde düzenleyeceğimiz ?Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı, katılımcı ve gazetecilere şu faydalar sağlayacaktır:

Katılımcıya Sağlayacağı Faydalar: Katılımcının, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primleri ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri ile Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programında başarılı olan ve basın işletmelerinde çalışmaya başlayan 25 kursiyerin her birine 9 ay boyunca, çalışılan her gün için 61,65 TL (24 gün çalışması durumunda 1.479,60 TL) ücreti, İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Ayrıca mesleği saha da bir fiil yapan usta gazetecilerden, mesleğin ince ayrıntılarını ve inceliklerini öğrenme şansı elde edecekleridir. Aynı zamanda ?usta-çırak? ilişkisi çerçevesinde usta gazeteciler tecrübelerini, aday gazetecilerle paylaşabileceklerdir? dedi.

Günbegi Programın Gazetelere sağlayacağı faydaları ise şu şekilde aktarmıştır:

?Gazeteler, yetişmiş ve donanımlı olan meslek mensuplarını 9 ay boyunca herhangi bir ücret vs. ödemeden çalıştırma imkânına sahip olacaklardır.
Gazetelerin, Basın İlan Kurumu´nun Resmî İlân ve Reklâmlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği´nin 64´üncü maddesinin 3´üncü fıkrası gereği asgari fikir işçileri kadrosunda çalıştırmaları gereken kişi sayılarını belirleyen, Basın İlan Kurumu 67 sayılı Genel Kurul Kararının 20 nci maddesine göre 10 kişiye kadar 1, 11 - 20 kişiye kadar 2 ve 20´nin üzerinde kişi istihdam etmeleri halinde 3 kişiyle sınırlı olmak üzere bu kişileri asgari fikir işçileri kadrolarında yer verebilecekler ve bunların taşıması gereken kıdem şartları ise aranmayacağından, kıdemsiz (daha önce SGK kaydı olmayan) olup gazetecilik mesleğini yapmak isteyen gazeteci adaylarını çok rahat bir şekilde çalıştırabilecektirler? diye konuştu.

Proje faaliyetlerine devam edeceklerini dile getiren Günbegi, son olarak, tüm bu imkanları kendilerine sunan Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeleri ile Başkanı Adnan Ertem ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın´a teşekkür etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —